23948sdkhjf

Festool akku-slibemaskiner kan også bruge ledning

Tre nye akku-slibemaskiner fra Festool kan med net adapter forvandles til ledningsmaskiner
Festool har bogstaveligt talt trukket stikket på tre spritnye akku-slibemaskiner, men uden at akku-maskinerne af den grund har mistet ydeevne. Og helt i Festool-ånden, hvor der tænkes i systemløsninger, ja, så kan de tre akku-maskiner forsynes med en netadapter, så de også kan fungere som ledningsmaskiner med strøm fra stikkontakten. Du skal blot isætte plug-it netadapteren i stedet for batteriet.

Festool har udviklet et helt nyt batteri til de tre nye akku-”overfladespecialister” RTSC 400, DTSC 400 og ETSC 125. Det nye batteri BP 18 Li 3,1 ERGO er elegant integreret i grebet.

Batteriet fungerer ikke bare som energileverandør, men indgår også optimalt i maskinens ergonomi. Batterierne til de andre el-værktøjer i 18-volt programmet - f.eks. akku skruemaskinerne – udvikles primært som energileverandører og med henblik på god stabilitet. Udfordringen med de nye akku slibere har derimod været at bygge et ergonomisk udformet, kompakt og let batteri.

Sammen med den kulfrie EC-TEC motor leverer de tre kompakte akku slibere en effekt som den, der kommer fra stikkontakten. Det fremgår også af de tekniske data: Et omdrejningstal på 6.000 til 10.000 omdrejninger i minuttet og en slibebevægelse på 2 mm gør det muligt at tilpasse slibeeffekten til den bearbejdede overflade, samtidig med at du kan arbejde hurtigt.
Og så vejer akku-sliberne ikke ret meget. Uden den monterbare longlife-støvpose og uden batteri vejer akku sliberne kun 1 kg. Fuldt udstyret vejer de 1,5 kg. Det er gode forudsætninger for arbejde over hovedhøjde og på svært tilgængelige steder.
Slibning uden afbrydelser – uden ledning

Endnu en stor fordel ved akku sliberne er, at opladningstiden er kortere end driftstiden. Batteriet BP 18 3,1 Li ERGO oplades på mindre end 30 minutter – driftstiden ligger som regel betydeligt over.

Artiklen er en del af temaet Værktøjstest.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093