23948sdkhjf

Iværksættere vil sælge 1.000 typehuse om året

Fakta: Stærk trio fordobler toplinjen

HusCompagniet, Lind & Risør og Eurodan-huse udgør traditionelt den store trio af typehusbyggere i Danmark.
Og mens antallet af fuldførte byggerier af fritliggende enfamiliehuse steg med 19 procent til 4.990 fra 2012 til 2016, så har de tre store aktører i samme periode mere end fordoblet den samlede omsætning fra 2.077 til 4.260 mio. kr.

De store typehusbyggere sidder på en alt for stor del af markedet for nybyggede parcelhuse. Det mener Nikolaj Kirk Jordansen, Daniel Thulstrup og Casper Alling-Dam, der er gået sammen om at skabe Nybygger Gruppen som en direkte konkurrent til HusCompagniet, Eurodan-huse, Lind & Risør og de andre store spillere på markedet.

- Der findes flere hundrede entreprenører, der bygger huse. Det er et fragmenteret og rodet marked. Vi vil gerne hjælpe med at skabe overblik, siger Daniel Thulstrup til erhvervsmediet finans.dk om konceptet.

Nybygger Gruppen samler en række mindre entreprenørvirksomheder, så interesserede købere kan opstille kriterier og derved komme i kontakt med den helt rigtige virksomhed. Entreprenørvirksomhederne betaler lidt under en procent af salgsprisen på huset til Nybygger Gruppen for at have skabt kontakten, hvis en kunde køber et hus via hjemmesiden.

Svært at overbevise virksomhederne
Det har tre kunder ind til videre gjort, men ambitionerne er anderledes store. I løbet af to år skal Nybygger Gruppen formidle 1.000 salg, siger stifterne.

- Vores største udfordring er at få overbevist entreprenørerne om at være med. Mange siger, at det er en rigtig god idé, men de vil gerne se, at konceptet virker først, siger Daniel Thulstrup.

Ifølge Nybygger Gruppens egen hjemmeside består platformen lige nu af 13 entreprenørvirksomheder. Det drejer sig om AH Huse, Bozel, Byggefirmaet Mastrup, Comforthuse, Jakobsen huse, Levehuse, Mester Byg, Nordstrøm og Bargmann, OneRoom, Orkidé Huse, Træhuse.dk, Vesterbo Huse og Vestergaardhuse.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af fuldførte byggerier af enfamiliehuse har været svagt stigende de seneste år med et gennemsnit på knap 4.500 huse de sidste tre år. Dansk Byggeri vurderer dog, at boligbyggeriet kommer til at stige med 20 procent både i år og det følgende år.

De store æder andele i svagt voksende marked

Det er i fuld overensstemmelse med sandheden, når de tre iværksættere bag Nybygger Gruppen siger, at de store spillere sidder på en stigende del af markedet for nybyggede typehuse. Ifølge Danmarks Statistik blev der sidste år fuldført byggeri af 4.990 fritliggende enfamiliehuse, og op mod hvert tredje af disse blev solgt af HusCompagniet.

I næste række ligger Eurodan-huse, som har solgt 192 huse alene i løbet af dette års første tre måneder, mens virksomheden for nylig lancerede en ambition om også at sælge 100 rækkehuse om året. Også Lind & Risør har godt gang i salget. Virksomheden lagde sidste år yderligere 15 procent til omsætningen, som dermed rundede trekvart milliard.

I næste geled ligger de ambitiøse ”nybyggere”. Milton Huse solgte over 300 huse sidste år, og har en ambition om at øge salget med 50 procent i år. Og Hybel, der ligeledes kommer fra Typehushovedstaden Horsens, solgte 100 huse i 2016 og regner med at runde 275 solgte huse næste år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078