23948sdkhjf

Har du talt med dine svende i dag, mester ?

Her kan du få en fornemmelse af, hvad mestre og svende taler om i skurvognen. I dag om MUS
- Nå, drenge, siger mester til svendene omkring bordet i skurvognen, så er det ved at være tid til at holde de der MedarbejderUdviklingsSamtaler (MUS).

- Kan vi ikke bare springe det gas over. Det er jo bare en snak om vind og vejr, siger den nyeste svend i skurvognen. Han har kun været ansat nogle få måneder og har ikke prøvet at holde MUS med mester. Han var dog i kløerne på mester ved ansættelsessamtalen, så han ved godt, at mester har en lidt anden tilgang til tingene end så mange andre.

- Du fik jo nærmest alt at vide, da du ansatte mig, mester. Jeg har aldrig før prøvet at blive ansat efter så grundig en samtale, siger svenden.

Mester forklarer, at han har gode erfaringer med at være omhyggelig, når han ansætter nye folk og at han gerne bruger lidt ekstra tid på at få snakket med de nye folk.

- Sådan er det også med MUS-samtalerne. Det er her vi skal afstemme forventningerne, så vi får stoppet eventuel utilfredshed før det udvikler sig til bøvl og ballade, siger mester og tilføjer, at det jo godt kan virke overflødigt, når man har en god dialog i hverdagen.

De ældre svende griner og forklarer den nye svend, at det godt kan minde lidt om at sidde i rundkreds og være pædagogiske, når mester ”folder sig ud”.
- Men , mester har fat i den lange ende. Det er slet ikke så dårligt at tage en lidt mere formel snak om tingene - på en uformel måde, siger en af de garvede svende og dunker den nye svend i ryggens, så han kløjs i morgenbassen.

Artiklen er en del af temaet HØRT I SKURVOGNEN.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098