23948sdkhjf

Stolt af at være håndværker

Her kan du få en fornemmelse af, hvad mestre og svende taler om i skurvognen. I dag om, at færre unge bliver håndværkere
- Det er da lige, hvad man kunne forvente af den der blå-sorte regering. Nu skruer de ned for pengene til erhvervsskolerne, så de får endnu dårligere mulighed for at uddanne nye håndværkere, fnyser en af svendene i skurvognen.

- Det er som om, at det ikke er fint nok at være håndværker. Alle unge skal jo gå i gymnasiet og være cand.dit og cand.dat. Men det er da et godt liv at være håndværker. Det er der ingen grund til at skamme sig over, siger svenden og vifter med pegefingeren for at understrege sine ord over for de andre svende.

Den yngste svend, som er student og som først gik i lære efter sin gymnasietid er godt tilfreds med, at han er håndværker.

- Men jeg har da aldrig fortrudt, at jeg også tog studentereksamen. Det har da trods alt givet mig indblik i en masse ting – og så var der også nogle fede fester, griner han.

- Ja, ja, siger mester. Måske skal vi til at bygge en Noas Ark og sørge for at få de forskellige håndværksfag med om bord, så de ikke uddør helt.

- Ja, men så skal du altså også finde en rimelig køn kvindelig smed som jeg kan danne par med, griner smede-svenden, mens han tager hjelmen på for gå ud i regnvejret på byggepladsen.

Artiklen er en del af temaet HØRT I SKURVOGNEN.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079