23948sdkhjf

Sådan styrer du produktionen, mester !

Konkurrencen om at blive Danmarks mest IT-modne håndværksvirksomhed er i gang med 150km/t, og du har stadig mulighed for at være med. Vi kigger i retning mod IT-værktøjer til produktionsstyring, hvor de sidste 4 års vindere alle har høstet store gevinster med investeringerne.

Det handler ikke om hvor meget IT man har købt for at være IT-moden, det handler om hvordan man bruger IT.
De seneste års vindere af IT-modenhedskonkurrencen i kategorien udførelse, har alle været kendetegnet ved at have opbygget en IT-platform med fokus på, at alle medarbejderne har adgang til de informationer de skal bruge – når og hvor som helst. Med IT-værktøjerne reagerer medarbejderne hurtigere, idet IT-værktøjerne giver et godt overblik over hele processen.

Sådan går det
Der er travlt hos Højbjerg VVS Service, som vandt kategorien i 2014.
- Vi har travlt, og vi har lige skiftet til et nyt system, som er noget smartere. IT-værktøjer giver os et godt overblik og hjælper med at effektivisere. Det handler bare om at komme i gang – hurtigst muligt. Kom med på IT-vognen. I vil opleve en øget indtjening, som – for os, og sikkert mange andre – er et væsentligt parameter. Der findes rigtig mange forskellige systemer, og det kan være rigtig dyrt, så man skal sætte sig ind i de løsninger der findes og sætte sig ind i virksomhedens behov, og derefter finde en løsning som kan hjælpe og løfte virksomheden. IT er blevet rygraden i vores virksomhed, og det er en kæmpe del af vores hverdag og vores arbejdsprocesser, lyder det fra Henrik Mathorne.

Hos Multimontage Stoholm, vinderne fra 2015, har der været travlt på IT fronten:
- Siden vi vandt konkurrencen i 2015, har vi brugt meget tid, energi og ressourcer på at digitalisere så meget som muligt. Det giver både en mere effektiv hverdag og effektive arbejdsprocesser, der giver bedre overblik og vi sparer meget tid. Og vi er stadig løbende i gang med at arbejde og optimere vores IT-løsninger, siger Dennis Dyrvig.

- IT er meget teknisk, og for nogle medarbejdere er det svært, mens det for andre er simpelt og nemt. For de fleste medarbejdere kræver det god tid og læring, og undervejs, når man lærer IT-værktøjet bedre at kende, vil man lære at bruge flere og andre funktioner som kan være smartere. Man kan komme rigtig langt med IT – men det skal gøres helhjertet, og det er en langvarig proces, siger Dennis Dyrvig.

Positive effekter
Hos Malmos, vinderne fra 2016, er der blevet brugt mange år på at digitalisere, og ifølge Michael Gøthche så fortsætter det:
- Vi optimerer hele tiden, og hos os er IT en fast del af strategien. IT skal bidrage til udviklingen og driften af virksomheden samt understøtte forretningen. Det handler om at komme i gang med IT. Det vigtigste trin er at lave en grundig foranalyse, hvor man sætter sig ind i hvad man gerne vil have; hvad er virksomhedens krav og behov, og derefter undersøger markedet.

Der er rigtig mange muligheder – og rigtig mange forskellige løsninger – men en god tommefingerregel er, at løsningen skal give forretningen værdi.
Vi kan især mærke de positive effekter af IT-investeringerne på vores økonomi. Førhen skulle alle timer tastes manuelt. Nu er der, på grund af IT-værktøjerne, sparet tæt på to dages arbejde hver måned på færre indtastninger. Der kommer hurtigere data ind på sagerne, som kan blive faktureret ud til kunden, hvilket både er effektivt og tidsbesparende, siger Michael Gøthche.

God motivation
Hos alle vinderne er der en bred enighed om, at de har været glade for at være med i konkurrencen.
- Det har været skægt at være med i konkurrencen – men det er selvfølgelig altid sjovt når man vinder. Vi har fået et rigtig godt overblik over, hvor vi kan forbedre forretningen med IT-værktøjer” siger Jes Nikolajsen, fra JN Entreprise, som vandt konkurrencen i 2017.

Hos Malmos er der også kun rosende ord om konkurrencen.
- Titlen og konkurrencen har været en rigtig god motivation, både for vores medarbejdere og for dem der driver IT-projekterne. Vi har opnået omtale i Mester Tidende, men også i lokale medier. Efter at konkurrencen sluttede, har flere af vores kon-kollegaer henvendt sig for at få gode råd, hvilket har givet god sparring. Det er en fed konkurrence, og vi er meget glade for at være blevet nomineret igen i år, siger Michael Gøthche.

ER DU IT-MODEN, MESTER !!!
Hvis du har implementeret IT-værktøjer til planlægning i virksomheden, kan du deltage i konkurrencen om at blive Danmarks mest IT-modne håndværksvirksomhed i kategorien: Planlægning. Mester Tidende og Licitationen-Byggeriets Dagblad står igen i år klar til at hædre de digitale frontløbere i bygge-og anlægsbranchen, indenfor planlægning.
De første 30 nomineringer er allerede indgivet. Og igen i år vil vi finde de mest IT-modne indenfor følgende kategorier:
Tilbudsgivning
Planlægning
Udførelse
Aflevering
Administration
Alle kan nominere virksomhederne, og man kan nominere sig selv til at deltage i konkurrencen om at blive Danmarks mest IT-modne håndværks- eller entreprenørvirksomhed.
Læs mere om konkurrencen på www.itbyg.dk , hvor du også kan fortage nomineringer

Artiklen er en del af temaet IT-værktøj.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079