23948sdkhjf

I stedet for deponi: Smid mineralulden i genbrugsmaskinen

Brugt isoleringsmateriale af enten stenuld eller glasuld er tidligere endt på deponi. Men nu er det muligt at genanvende materialet.
Og processen er enkel, skriver firmaet ReTec Miljø i en pressemeddelse.
Materialet smides simpelthen i en maskine - en såkaldt recycler – som fødes gennem en tragt.

Fra nedrivningsvirksomheder, genbrugspladser og nybyggeri kan isoleringsmaterialet indeholde urenheder som søm, skruer, murbrokker, træ og andet materiale. Alt presses igennem første del af maskinen og i anden del sorteres mineralulden fra. Volumen på mineralulden reduceres op til 20 gange volumen og via sigten sigtes rejekten fra.
Slutproduktet kan genanvendes til produktionen af ny mineraluld eller andre formål. Kapaciteten for processen er mindst 5 tons i timen, alt afhængig af det ønskelige slutprodukt.

Genanvendelse og grønne løsninger
Salgskonsulent Jan Frydkjær Pedersen fra ReTec Miljø forklarer:
- Jeg synes det er dejligt, at flere lande og virksomheder får interesse for at skulle genanvende materialer, som førhen var havnet på deponi. Den store fordel ved mineraluld recycleren er, at den i én arbejdsgang formår at fremstille et genanvendeligt slutprodukt.

- Mineraluld har en tendens til at give et hårdt slid. Det har vi naturligvis taget højde for, så udskiftningen af sliddele er begrænset og hurtig. Maskinen har et hav af indstillingsmuligheder, så kunden kan få det set up, der passer til det ønskelige slutprodukt, siger Jan Frydkjær Pedersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11