23948sdkhjf

Varmepumpe-løsning til 600 kvm. telt

En innovativ varmepumpeløsning fra Øland sikrer, at gæsterne i Aalborg Zoos nye store event-telt kan indtage deres frokost i et behageligt indeklima, uanset om solen bager på teltdugen, eller temperaturerne udenfor nærmer sig frysepunktet

Normalt giver det ikke de store hovedbrud at skulle opvarme og nedkøle et opholdsrum. Men når rummet er et 450 kvm stort telt med 150 kvm køkken og restaurant og uden adgang til fjernvarme, stiller sagen sig anderledes. Teltet står i Aalborg Zoo, og det er Ib Andersen VVS, der har løst den usædvanlige opgave.

- Der er ingen varmeinstallationer i nærheden af teltet, så derfor har vi lavet en løsning bestående af to MOU varmepumper, som både kan nedkøle og opvarme teltet, samt et skræddersyet ventilationsanlæg. Hele anlægget er forholdsvist mobilt og kan flyttes sammen med teltet, hvilket også var et krav til installationen, siger afdelingsleder og partner i Ib Andersen VVS, John Dohn, i en pressemeddelelse.

Øland har leveret alle komponenterne i løsningen og bistået med rådgivning og design. Hjertet i løsningen er det avancerede og meget effektive ventilationsaggregat VERSO Pro 2 fra Komfovent med en luftstrømskapacitet på 1.000-40.000 kbm/t. Aggregatet er indbygget i et rammeløst kabinet, som sikrer minimale energitab og et meget lavt lydniveau.

 Helt på forkant

- Det er en løsning på forkant med udviklingen, som ligger helt i tråd med regeringens ambitioner om at bruge grøn strøm til alt. Øland har løst opgaven til topkarakter. De har hjulpet med projekteringen og sammensat komponenterne til en løsning, der både driftsmæssigt og økonomisk er optimal. Det var også nyt for dem at skulle opvarme og nedkøle et telt uden fjernvarmeadgang, men de gik helhjertet ind i opgaven, og installationen har kørt upåklageligt, siden vi trykkede start på anlægget, siger John Dohn.

-Vi har et super godt samarbejde med Øland. De er altid i øjenhøjde, og deres bagland står klar, når man har brug for dem. Komfovents komponenter er bare i orden, for at sige det på jysk. Man kobler dem op, og to minutter efter spiller det bare. Det er meget professionelt, siger John Dohn.

VVS-FIRMA ER DUS MED DYRENE

Ib Andersen VVS har løst mange anderledes opgaver for Aalborg Zoo, herunder blandt andet en ventilationsløsning til et dyre-træningscenter samt installation af gulvvarme i dyreburene. Virksomheden servicerer ventilationsanlæggene i flere hundrede virksomheder herunder Aalborg Storcenter, Spar Nord, CW Obel Ejendomme og en lang række andre ejendomsselskaber.

Ib Andersen VVS har 110 medarbejdere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078