23948sdkhjf

Fortåeligt, at høje byggepriser sender kommuner i flyverskjul

Mester Tidendes chefredaktør sætter aktuelle sager på spidsen

De voldsomme stigninger på byggematerialer kombineret med høj aktivitet og mangel på kvalificeret arbejdskraft er en giftig cocktail for mange bygherrer.

Selvom priskonkurrencen mellem entreprenører og håndværksmestre, forbavsende nok, stadig er benhård, så er det blevet dyrere for bygherrerne at få realiseret deres byggeprojekter. Priserne svinger meget alt efter opgavens art og hvor i landet opgaven skal gennemføres - så det er vanskeligt at sige helt præcist, hvor store prisstigninger, der er i spil.

Nogle kommuner har allerede udsat eller stoppet byggeprojekter på grund af prisstigningerne. Senest har Køge Kommune haft fremtidige kommunale opgaver for sammenlagt 83 mio. kr. til gennemsyn for at vurdere dem i forhold til budgetterne.

Der er ingen tvivl om, at en række bygge- og anlægsprojekter vil blive stillet på pause rundt om i kommunerne. Det er selvfølgelig ærgerligt for entreprenører og håndværksmestre. Og for borgerne, som må undvære en vigtig cykelsti eller en længe tiltrængt skoleudvidelse.

På den anden side - og sådan én er det altid - så er det vel klog bygherrepolitik ikke at sende sine opgaver i udbud i et marked, hvor priserne er høje i forhold til et mere normalt marked.

Det er ikke en opfordring til kommunerne om at lægge projekterne i den store mølpose eller den store skuffe. Men en prioritering af opgaverne er en rigtig god øvelse.

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.069