23948sdkhjf

Akku-sømpistol med trykluftpatron skyder med 100 mm søm

Sømpistoler drives som regel af gas, krudt, trykluft fra en kompressor eller af et batteri.

Ny har den tyske værktøjsproducent Prebena lanceret en hybrid sømpistol som drives af et batteri samt en trykluftpatron. Det giver saft og kraft til at skyde med søm i intervallet mellem 63 og 100 mm

Firmaet Folke-Larsen, som forhandler sømpistolen herhjemme, oplyser, at  HYBRID 4” AKKU 18V sømpistolen kan bruges til både fuldhoved- og D-hovedsøm. Sømpistolen fyldes med luft fra patronen én gang, og du kan arbejde fuldstændig mobilt og uafhængig af kompressor, slange og gas.

- Det unikke ved Prebena sømpistolen er, at den er batteri-drevet og at du kan bruge 100 mm søm, som er påkrævet ved fastgørelse af lægter og gavle. Der er ingen anden batteri-drevet sømpistol på markedet, som bruger 100 mm søm i dag. Hvis man hidtil har skulle bruge 100 mm søm, har man skulle benytte enten trykluft- eller gas-pistoler, siger produktspecialist Kim Hjelmsbo fra Folke-Larsen.

Han forklarer, at man blot påfylder pistolen én gang fra den medfølgende patron, hvorefter man kan arbejde uafbrudt indtil batteriet skal oplades eller søm skal påfyldes. Patronen skal ikke sidde på pistolen under arbejdet, og man kan opfylde pistolen 35 gange på én patron.

18V LiHD batteriet til Prebena sømpistolen, er en del af CAS-systemet (Cordless Alliance System), som er 100 kompatibelt med 24 producenters produkter eller ca. 240 forskellige batteri-værktøj.  Detgælder bl.a. Metabo, Rothenberger, Eibenstock. Fischer, Starmix og Mafell

På én opladning er der 700 skud i PREBENA sømpistolen (med et 4,0 Ah batteri). Der er 1.100 skud med et større batteri (5,5 Ah).

Artiklen er en del af temaet Værktøjstest.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109