23948sdkhjf

Ny to-årig uddannelse som maskinfører i gang i efteråret

En helt ny to-årig maskinføreruddannelse er udviklet i et samarbejde mellem 3F og Dansk Byggeri. Første hold starter til efteråret
Dansk Byggeri og 3F har udviklet og sammensat en to-årig Maskinføreruddannelse. En maskinfører har meget stor betydning for byggepladsen, hvor der er flere og flere selvstændige opgaver. Meget afhænger af at en maskinfører har den nødvendige viden blandt andet om den rette behandling og betjening af maskinen, brændstofbesparelse, graveteknikker m.v.

Erfarne lærere

Entreprenørbranchen samt erfarne faglærere har sammensat i alt ni skoleophold. Når svendeprøven er afsluttet har man ud over at have gennemført 33 forskellige AMU kurser fået en kæmpe viden og forståelse for ikke bare maskinen men for hele branchen. Via ekskursioner og besøg af samarbejdspartnere får eleven også en bred viden om udarbejdelse og forståelse af tegninger og tilrettelæggelse samt opstart af byggesager.

En komplet mask infører!

- Hvis der er lærlinge og virksomheder, så kører vi med uddannelsen. Men vi arbejder på sagen, og tidligere har vi oplevet at virksomhederne synes at maskinerne nok var lidt dyre at sætte folk under uddannelse op på, men sådan er det heldigvis ikke mere. Nu oplever vi stor interesse for at få folk i uddannelse, og vi er i øjeblikket i færd med en opsøgende indsats for at få fat i både arbejdsgivere og medarbejdere, siger Steen Boesen fra 3F til Mester Tidende.

Der findes i samme regi andre uddannelser, hvor man på lignende vis har samlet en række kurser til en helhedsuddannelse. Det gælder blandt andet Vejasfaltøruddannelsen (som dog er lavet i samarbejde med Asfaltindustrien, red.) stilladsmontøruddannelsen, betonmageruddannelsen, nedriveruddannelsen samt murerarbejdsmandsuddannelsen.

Gode erfaringer

Der er meget gode erfaringer med disse uddannelser, og de bruges i flæng af virksomhederne i de forskellige brancher. Der opnås desuden en større ensartethed og bedre kompetencer hos dem, der går igennem det samlede forløb.

- Fremgangsmåden er at du ansætter din elev i to år. I løbet af de to år er der ni skoleophold på tilsammen 26 uger. Al undervisning finder sted på Byggeteks kursuscenter Ulfborg Kjærgaard. Byggetek er Bygge og anlægsafdelingen på erhvervsuddannelsesinstitutionen Mercantec. Skolen er beliggende 18 km vest for Holstebro i kanten af et af de største sammenhængende naturområder i Danmark, forklarer Steen Boesen.

I 2012 starter uddannelsen op i august, hvor eleven efter tre måneder i virksomheden skal på første skoleophold i slutningen af oktober.

Her finder du mere:

www.bygud.dk under AMU- kontraktuddannelser.

Når eleven er på skole har du som virksomhed mulighed for at søge om VEU godtgørelse samt befordring. Læs mere om takster m.v. på www.veug.dk. Ønsker du at benytte dig af støtte til efteruddannelse kan du på www.uddannelsesfonde.dk læse mere om betingelserne samt takster for tilskuddet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111