23948sdkhjf

Fakturér flere timer og tjen flere penge

I bygge- og anlægsbranchen kan der kun tjenes penge på timer og materialer: Og så måske lidt på materiel og arbejde udført af underentreprenører, hvor der kan pålægges en avance
Der er ingen tvivl om, at det er komplekst at drive forretning i byggebranchen. Men forretningsmodellen er faktisk ret simpel: Der kan kun tjenes penge på timer og materialer – og så måske lidt på materiel og arbejde udført af underentreprenører, hvor der kan pålægges en avance.

Det er de barske kendsgerninger. Der er ikke andre kilder til omsætning og derfor vil de virksomheder som har styr på omsætningskanalerne og formår at øge fakturerbarheden pr. medarbejder alt andet lige klare sig bedst.

Det skriver chefredaktør Klaus Tøttrup på lederplads i den seneste udgave af Mester Tidende, som netop er kommet på gaden.

I Mester Tidendes Mestertip-serie er der denne gang netop fokus på, hvor og hvordan mester kan tjene flere penge. Konklusionen er, at det er en rigtig god øvelse for mester at afdække fakturerbarheden for hver enkelt medarbejder – både håndværkere, projektledere og administrative medarbejdere. Og såmænd også mester selv. Ofte er hans fakturerbarhed nemlig den laveste.

- I et hårdt konkurrencepræget marked er det ikke farbar vej blot at hæve timepriserne. Det gælder til gengæld om at arbejde mere effektivt og dermed øge mulighederne for at kunne sende en faktura på de fleste af de timer man bruger.

Det lyder lettere end det er, men der er en række gode råd at hente i Mester Tidendes Mestertip-serie, forklarer Klaus Tøttrup.

Han opfordrer håndværksmestrene til at beregne hvor mange timer der rent faktisk er fakturerbare i virksomheden.

- Det kan godt være et uhyggeligt regnestykke, som man måske ikke skal vise sin bankforbindelse eller tænke for meget på lige inden man går i seng.

På den anden side er det positive budskab, at håndværksmesteren rent faktisk har mulighed for at tjene flere penge, hvis han effektiviserer opgaveløsningen og øger fakturerbarheden, fremhæver chefredaktør Klaus Tøttrup på lederplads i Mester Tidende.

Læs også Mestertip: Hvor kan der tjenes flere penge?
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078