23948sdkhjf

Politisk flertal for nye autorisationsregler på el- og vvs-området

Erhvervs- og vækstministeren har fundet flertal for ny autorisationslov, der giver mulighed for delautorisationer på el- og vvs-området. Både TEKNIQ og DS Håndværk & Industri er skeptiske
Det står nu klart, at der indføres mulighed for delautorisation på el- og vvs-området.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) indgik torsdag en aftale med Venstre, SF og Liberal Alliance om nye regler på autorisationsområdet. Reglerne indebærer bl.a., at der bliver mulighed for at opnå delautorisation inden for et afgrænset område, eksempelvis boliginstallationer eller solcelleinstallationer.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad

Ifølge erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen vil loven øge konkurrencen, og lette virksomhedernes administrative byrder betydeligt.

- Med den nye lov gør vi det samtidig muligt for eksempel for en murer at efteruddanne sig til også at kunne udføre simpelt vvs-arbejde. Jeg forventer, at forbrugerne vil opleve færre arbejdsskift og lavere priser i forbindelse med et byggeprojekt, siger ministeren i en pressemeddelelse om aftalen. siger Henrik Sass Larsen til Licitationen-Byggeriets Dagblad.

Både TEKNIQ, Dansk Industri & Håndværk samt Dansk El-Forbund og Blik- og Rørarbejderforbundet kritiserer lovforslaget og udtrykker bl.a. stor bekymring for sikkerheden, både både for forbrugerne og for de udførende personer.

Derimod er der tilfredshed hos Dansk Byggeri, som hele vejen har støttet ændringerne.

Loven ventes vedtaget i næste uge og træder i kraft 2. juni.

tøtte

Læs hele artiklen i Licitationen-Byggeriets Dagblad her (kræver abonnenment)
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.192