23948sdkhjf

Spar masse af tid på tag-tilbud

Siden formanden hos Ltn Entreprise ApS tog et nyt stykke software i brug for et par år siden, har han sparet oceaner af tid på at beregne tilbud. Men ikke nok med det. Han har også fået langt bedre overblik og mulighed for at sortere dårlige projekter fra
- Siden jeg fik Sigma, har jeg ikke regnet et eneste tilbud uden at bruge det, fastslår Henrik Degn van Reysen. Til dagligt er han formand hos tagspecialisten Ltn Entreprise ApS i Vejle, der har ca. 10 ansatte afhængigt af årstiden.

Det skriver Mester Tidende.

Som formand har han bl.a. ansvaret for at regne de tilbud, virksomheden sender ud. Det foregik i mange år med "papir og blyant", men for et par år siden skulle der ske noget nyt, så Henrik Degn van Reysen undersøgte markedet og fandt frem til Sigma kalkulation.

- Jeg downloadede en demo-version af Sigma og sad og fedtede lidt med det. Jeg overvejede at tage et kursus, for jeg er ikke nogen it-nørd, men jeg har faktisk ikke haft behov for det. I stedet ringede jeg til Sigma Estimates hotline, og så var jeg i gang.

Tilbudsværktøj sparer tid

- Hvor jeg før brugte en time på at regne noget, bruger jeg nu kun tre minutter, fortæller Henrik Degn van Reysen.

- Det er så nemt, når man har regnet en type opgave og skal regne noget lignende. Så kan man genbruge kalkulationen og det er meget besparende i forhold til den tid, man bruger på det.

Formanden forklarer, at selvom Sigma kan rigtig meget mere, så bruger han kun en lille del af programmets mange muligheder, og alligevel får han stor værdi ud af det.

- Man skal bruge det til det, man vil. For mig er det et tilbudsværktøj, og jeg regner alle tilbud i det. Så kan vi bruge det til at følge op budgetmæssigt. Men det er også en hjælp med dokumenterne – både tilbuds- og materialelister. Dem kan man lave, som man selv vil have dem, og det sparer også tid, fortæller han til Mester Tidende.

Overblik og forståelse

- Hver gang vi har lavet en opgave, bliver den lagt ind, så vi kan bruge det til at budgettere med. På den måde optimerer vi vores priser løbende og kender vores dækning, siger formanden.

Netop derfor er kalkulationsprogrammer værdsatte i byggebranchen. De giver det overblik, der skal til for at lave meget præcise beregninger, så risikoen for budgetoverskridelser bliver mindre og forståelsen af hele projektets økonomiske sammenhæng bliver klarere.

- For os handler det jo om at ramme rigtigt. Specielt i forhold til bemanding. Og materialer. Med Sigma kommer vi simpelthen tættere på vores kostpris, siger Henrik Degn van Reysen.

For ham har det større overblik betydet, at han har lettere ved at gennemskue, hvornår det kan svare sig at sige ja til et projekt. Og hvornår man skal takke nej.

- Når vi bliver bedt om at byde på noget, og bygherren kommer tilbage og siger, at vi skal lave det for 50.000 kr. mindre, så kan vi pænt sige nej tak, hvis vi ikke tjener en krone på. Det er rart at have i baghånden. Det hjælper til at sortere opgaverne skarpt, forklarer han.

Når han så samtidig sparer rigtig meget tid på sine beregninger, er han ikke et øjeblik i tvivl:

- Det tager lidt tid med alt det nye, men det har helt sikkert været arbejdet værd.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125