23948sdkhjf

Håndværkere lærer håndværk på youtube

Rådgivervirksomheden Gaihede ingeniører og arkitekter har bidraget til ny video, der gør håndværkere skarpe på vådrumsløsninger
Nu skal håndværkere lære den svære kunst at lave korrekte vådrumsløsninger via videoer på den populære webportal youtube. Det er Grundejernes Investeringsfond (GI), der står bag den anderledes måde at lære på. Og det er rådgivervirksomheden Gaihede ingeniører og arkitekter, der guider håndværkerne.

Vådrumsløsninger i eksisterende ældre byggeri er ofte en særlig udfordring, men en ny metode giver en både lettere og mere holdbar løsning. Den store udfordring er at sikre, at håndværkerne lærer den nye teknik.

Youtube er oplagt

Her er youtube et oplagt medie, mener projektleder og arkitekt maa i Gaihede, Birgitte Maltesen.

- Det er en rigtig god idé at filme håndværkerne, mens de udfører vådrumsteknikken. Og så gøre den tilgængelig for alle ved at lægge den ud på netop youtube, der er et meget populært medie blandt så mange. At se på en korrekt udførsel af håndværk er uhyre vigtigt, ligesom den gamle sidemandsoplæring, hvor den erfarne håndværker viser den unge, hvordan det skal gøres. En fordel ved filmklippet er, at det kan ses igen og igen, siger Birgitte Maltesen fra Gaihede.

Videoen med vådrumsløsninger er i øjeblikket ved at blive gjort færdig. Den kan ses på youtube i løbet af kort tid.

Det er Bo Bjerre Hansen fra Grundejernes Investeringsfond, der har fulgt og filmet projektet under en renovering af en ejendom på Valhøjvej i Valby i København.

GI har tidligere produceret en række håndværkervideoer til primært private gør det selv-folk.

Unge søger teknik på nettet

Bo Bjerre Hansen er helt overbevist om, at den nye vådrumsvideo bliver populær blandt professionelle.

- Vi har haft over 300.000 visninger på vores youtube-kanal, der hovedsageligt har film om udførelse af håndværk. Det er ret mange, og derfor tror jeg også, at disse nye film bliver populære. De er tænkt til elever og faguddannede personer, der beskæftiger sig med blandt andet vådrum. Vi kan nemlig se, at mange søger film på youtube om, hvordan specifikke håndværksmæssige udfordringer løses, siger Bo Bjerre Hansen fra GI.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063