23948sdkhjf

Advarer politikerne mod at afskaffe håndværkerfradraget

Håndværkerne har ikke brug for kortvarig december-travled og en januar uden opgaver, lyder advarslen fra Dansk Håndværk
Hvis politikerne ikke forlænger boligjobordningen, vil de positive effekter på jobmarkedet blive langt mindre end de ellers kunne være. Derfor bør forhandlingerne om en vækstpakke indeholde en forlængelse af boligjobordningen allerede nu, lyder det fra Dansk Håndværk.

- Som det er nu, vil ordningen løbe ud ved årsskiftet. Og så vil vi se nøjagtigt den samme situation, som sidst det skete. I november og december får virksomhederne rigtigt travlt med småopgaver, fordi folk kommer i tanke om at de i det mindste skal have brugt noget af deres skattefradrag. Men det vil ikke give nogen jobmæssig bonus, forklarer direktør i Dansk Håndværk Erik Møbius:

- Virksomhederne ved nemlig, at der efter nytår vil blive tilsvarende stille med vedligeholdelsesopgaver. Og derfor betyder travlheden op mod nytår ikke at man ansætter en mand mere. Tværtimod siger virksomheden hellere nej til en opgave, man ikke kan nå, for det er for dyrt at korttidsansætte medarbejdere, forklarer direktøren.

Derfor opfordrer han politikerne til i vækstpakken at forlænge ordningen, som set fra samfundets side er meget billig:

- Ordningen reducerer sort arbejde, den giver 4-5.000 ekstra jobs i håndværksvirksomhederne og sænker dermed udgiften til dagpenge. Dertil kommer at den ifølge vores beregninger giver plads til omkring 800 lærlingepladser til unge på faguddannelserne. Oven i det får staten både ekstra personskat, virksomhedsskat og moms ind, mens boligmassen bliver vedligeholdt og energimæssigt forbedret, mener Erik Møbius.

Derfor betyder den politiske tøven med at forlænge ordningen, at vi altså ikke ser den fulde positive effekt, fordi arbejdet hobes op i et par måneder ved udløbet. Og jo længere politikerne tøver med at forlængelse, des mere af den vedvarende effekt vil vi gå glip af, lyder det fra Dansk Håndværk

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079