23948sdkhjf

Jyske fusions-fordele for anlægsgartnerfirma

OKNygaard klar til at vise muskler ved anlægsarbejder også vest for Storebælt
Anlægsgartnerfirmaet OKNygaard begynder for alvor at høste de store fordele af den fusion, der i 2013 smeltede en virksomhed på Sjælland sammen med en virksomhed vest for Storebælt. De tidligere OK Grøn Anlæg A/S og Bent Nygaard Anlæg A/S forenedes i den nye konstellation OKNygaard, som nu er klar til at spille med musklerne ved anlægsarbejder i Jylland.

- Vi har været særdeles synlige i mange år på Sjælland med nyanlæg. Med belægninger, beplantninger, udemøbler og i virkeligheden alt det, der foregår uden for bygningerne. Nu kan vi også være med som én leverandør på ude-områderne i Jylland. Fusionen har givet os mulighed for at være med for fuld kraft på totalentrepriser og hovedentrepriser også i Jylland, fortæller OKNygaards ordførende direktør, Ole Kjærgaard.

- Næsten uanset hvad et anlægsprojekt omfatter, kan vi udføre størstedelen i egenproduktion. Vi sætter simpelthen et team, der kan køre projektet. Det har vi mulighed for nu, hvor vi har den fornødne power både mandkabs- og maskinmæssigt. Med afdelinger 10 steder rundt om i Danmark er vi landsdækkende med mulighed for at flytte både kompetencer og muskelkraft rundt. Og dermed opnå de optimale løsninger af opgaverne, siger Ole Kjærgaard.

Skole får ny legeplads

Netop nu har OKNygaard både folk og maskiner i sving med at skabe helt nye udendørs rammer for eleverne på den store Morten Børup Skolen i Skanderborg. Landskabslaboratoriet Grün i Aarhus har fostret ideerne til, hvordan legearealerne fremover skal se ud og fungere og tegnet og projekteret. OKNygaard vandt projektet i en indbudt licitation.

- Der er tale om en totalrenovering af legepladsen. Vi har etableret en ny multibane med specialstøbte betonelementer. En offentlig kommer til at gå tværs igennem legepladsen, så folk fra vandring fra Møllegade til Morten Børup Hallen bag skolen også kan få en sludder med børnene undervejs, fortæller projektleder Nicolai Almdal, OKNygaard.

- Vore folk har selv lavet alt jordarbejdet i projektet, og det er også os, der sætter legeredskaber op, vi har sået græs, og vi sørger for beplantningen. En del af pladsen lægges ud i asfalt, og en del forsynes med termoplast med tabel-blomster, alfabet og andre elementer, der sikrer læring i legen. Det bruger vi specialister til, som hyres til opgaven, siger Nicolai Almdal.

Ekstra power

Projektet i Skanderborg er et godt eksempel på, hvordan OKNygaard kan komme stort set hele vejen rundt med egne kompetencer suppleret med ekstern ekspertise til enkelte dele.

- Vi er repræsenteret med afdelinger, bygninger, maskiner og mandskab rundt om i hele Danmark. Dermed har vi altid mulighed for at hente ekstra power ind, hvor nogle opgaver kræver det. OKNygaard har en struktur med projektledere og formænd i alle afdelinger, og dermed er der også ledelseskapacitet, uanset hvor vi befinder os, siger ordførende direktør Ole Kjærgaard.

Afdelinger supplerer hinanden

- Samtidig har vi forskellige afdelinger, som også kan supplere hinanden. Der er mulighed for at hente ekstra mandskab til anlægsafdelingen fra driftsafdelingen – eller fra en anden afdeling. Det er den helt klare synergi-fordel af fusionen, der har gjort OKNygaard til landets største privatejede anlægsgartnervirksomhed, siger Ole Kjærgaard.

- Vi har simpelthen fået mulighed for at manøvrere både hurtigere og mere effektivt end dem, vi bliver målt op imod.

- For at udnytte kapaciteten helt optimalt, flytter vi så udstyret om natten, så vi kan agere for fuld styrke fra start til slut på arbejdsstedet, siger ordførende direktør Ole Kjærgaard, OKNygaard.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172