23948sdkhjf

Bestseller snupper varmepumpe-rekord

Indtil for få dage siden var Brødrene Dahls nye højlager i Randers indehaver af landets største luft/vand varmepumpe. Men nu har Brødrene Dahl solgt en endnu større varmepumpe til Bestseller koncernen
Der er store kontante og miljømæssige besparelser at hente, når erhvervslivet vælger at varme op med de store varmepumper

En årlig besparelse på 167.000 kr. i varmeudgifter og 56 tons mindre CO2 i klimaregnskabet var den gode businesscase, der fik Brødrene Dahl til at vælge en stor luft/vand varmepumpe til opvarmning af virksomhedens nye, store højlager i Randers. Faktisk var det indtil for få dage siden Danmarks største luft/vand varmepumpe, men nu er rekorden blevet overhalet indenom af Bestseller koncernen, som har købt en endnu større af slagsen til sit nye kontorbyggeri på havnen i Aarhus.

Det er Brødrene Dahl, der har solgt den dansk-producerede varmepumpe fra Cronborg til Bestseller, og det er lige efter planen. Brødrene Dahl er eneforhandler af Cronborgs store varmepumper. Varmepumpen på virksomhedens nye højlager i Randers skal, ud over at varme op, også fungere som en live demo-case for erhvervsvirksomheder, der overvejer at investere i varmepumpeteknologi.

- Det er fint, at Bestseller har snuppet vores Danmarksrekord, men vores varmepumpe er i drift, siger Hauke Thiessen, salgsdirektør for klima i Brødrene Dahl med et glimt i øjet.

- Vi har i Brødrene Dahl valgt at tage vores egen medicin. Vi har siden 2012 samarbejdet med Cronborg og solgt en del store varmepumper til erhvervslivet, men vi vil meget gerne udbrede teknologien væsentligt mere, fordi der er så mange fordele ved den. Nu afprøver vi den så at sige på egen krop i Randers, så virksomhederne kan få syn for sagen hos os, siger Hauke Thiessen.

Der skal en stor varmepumpe til at opvarme en kæmpe bygning som Brødrene Dahls højlager. Selve pumpen syner ikke af meget ved siden af den 20 meter høje lagerbygning på 100.000 kbm, men med sine 2,5 tons, 4,5 meters længde og 2,20 meter i højden hører varmepumpen til i sværvægtklassen.

- Vores varmepumpe har en varmeydelse på 170 kw, og med den kan vi dække 485.000 kwt ud af det samlede bygningsbehov på 600.000 kwt. De resterende 115.000 kwt dækkes af gas, fortæller Hauke Thiessen og tilføjer, at varmepumpen bruger 147.000 kwt el.

- Så regnestykket er, at vi kan varme hele denne enorme bygning op med 147.000 kwt el og 115 kwt gas i stedet for 600.000 kwt gas. Det nedbringer CO2-udledningen med 40 pct. og giver en kontant besparelse på 167.000 kr. i varmeudgifter. Ifølge disse beregninger forrenter varmepumpen sig med 24 pct. hvilket må siges at være en ganske god forretning, siger Hauke Thiessen.

Bestsellers varmepumpe er nummeret større og er med en varmeydelse på 270 kwt den største luft/varmepumpe på markedet.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079