23948sdkhjf

Solid og holdbar udendørsbelysning

Mange har udfordringer med udendørsbelysnings holdbarhed i hårde brugsmiljøer. Hos Hvidbjerg Strand Feriepark har man imidlertid erfaret, at bestandighed ikke behøver være et problem, hvis blot der benyttes produkter i tilstrækkelig høj kvalitet
I samarbejde med bygherrerådgiver Keld Hansen fra Ide og Design har Lumiere leveret et komplet uden- og indendørs belysningskoncept til wellnesscentret i Hvidbjerg Strand Feriepark ved Blåvand. Med en beliggenhed lige ud til Vesterhavet er her tale om et ekstremt brugsmiljø, hvor mange belysningsprodukter hurtigt kommer til kort – både udendørs og indendørs.

Leverancen skete i efteråret 2009 og er dermed en gammel nyhed. Alligevel fortjener projektet ifølge bygherrerådgiveren fornyet opmærksomhed nu, hvor der er gået mere end fire år. – Vi kan konstatere, at alle lamperne har holdt overraskende godt. Det hele er stadig i flot stand. Undervejs har det ikke været nødvendigt at skifte en eneste del, og intet er irret. Det er imponerende, siger han.

Hårde odds

Keld Hansen fastslår, at den imponerende bestandighed skyldes valget af de helt rigtige produkter til formålet.

- Egoluce udendørslamperne er udført i det fineste og reneste rustfri stål. Var der i stedet brugt et blandingsprodukt, ville lamperne givetvis være medtagne i dag. Udfordringen med udendørsbelysning er, at hvis bare en enkelt skrue er dårlig, breder irren sig lynhurtigt til resten af lampen, forklarer han og tilføjer, at nogle af produkterne forudgående blev testet ved at installere prøvelamper.

Rådgiveren er desuden imponeret over, at også belysningen indendørs fortsat er i fin form. – Lamper i et spamiljø er udsat for ekstrem fugt, store temperaturudsving og masser af salt. De er tændt næsten i døgndrift; og når de ikke er, falder temperaturen og fugtniveauet markant. Det er alt i alt hårde odds, som kun få produkter i længden kan klare sig mod.

Alt i alt bedømmer Keld Hansen projektet i Blåvand til topkarakter. – I første instans kom Lumiere op med nogle gode tegninger og produktforslag, som vi havde et fint samarbejde om at sammenkæde med ideerne bag projektet. Vi fik det hele til at spille med produkter i topdesign til fornuftige priser. Wellnesscentret har fået varm og stemningsfuld hyggebelysning, som passer perfekt til miljøet. I dag kan jeg så tilføje, at også kvaliteten har vist sig at være fremragende, konkluderer han.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062