23948sdkhjf

18 meter frit spænd med træelementer

Taasinge Elementer har haft debut med tagelementer der spænder 18 meter. Og det lykkedes!
Fra stål til træ. Det blev enden på det hele, da Thurø Skole for nylig fik lagt taget på den nye skolebygning. Oprindeligt var planen en ståltagskassette, men da leverandøren gik konkurs umiddelbart efter tilbudsfasen, var gode råd dyre

- Vi havde regnet med, at Skandek skulle levere tagkonstruktionerne, men da de gik konkurs undervejs i forløbet, var gode råd dyre. Vi gik på jagt efter nogen, der kunne lave tagelementer, der kunne spænde langt, og som samtidig kunne sikre den fornødne ventilering af arealet med de 100 kvm solceller, der er en del af det nye tag på Thurø skole, fortæller projektleder Henrik Hyrup Mahler fra Jorton A/S, der er hovedentreprenør på opgaven, som er udbudt af Svendborg Kommune.

Og det blev Taasinge Elementer, der kom med løsningen.

- Vi plejer ellers ikke at producere elementer, der spænder så langt som de 18 meter, der var påkrævet i dette byggeri, men besluttede os for, at det selvfølgelig var os, som skulle hjælpe Jorton og Svendborg Kommune med skolen, så byggeriet kunne stå færdigt efter tidsplanen, fortæller salgskonsulent Per Hollænder fra Taasinge Elementer.

Sidegevinster ved træ

Udover de umiddelbare bæredygtige fordele ved at den endelige løsning blev træ fremfor stål, har Jorton opnået en række andre sidegevinster.

- Generelt har vi opnået en økonomisk gevinst. Det har samlet set været en billigere løsning. Det, der er gået mere til i produktion af de færdige elementer, har vi sparet på arbejdslønnen ude på byggepladsen i forbindelse med monteringen, fortæller Henrik Hyrup Mahler og tilføjer:

- Vi har desuden opnået den fordel, at vi kan gå på taget, da der nu ligger krydsfinér i stedet for en blød plade. Og vi har kunnet montere solcellerne direkte på trækassetterne.

Løsningen har betydet, at 800 kvadratmeter tag blev monteret på blot to dage. Elementerne er udført saddelformede med afvanding til to sider, og dermed er kompletteringen af tagfladen med afvanding og færdig tagdækning meget enkelt og hurtig.

Det samlede byggeri består af opførelse af multisal, ny biblioteksbygning, energioptimering samt ombygning og modernisering af eksisterende bygninger. Den samlede entreprisesum er budgetteret til ca. 40 millioner kroner, og byggeriet ventes færdigt i august 2015.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109