23948sdkhjf

Lerche flyver fra arkitekterne

Christian Lerche har opsagt sin direktør-stilling i Danske Arkitektvirksomheder til fordel for drømmejobbet som direktør i Kongelig Dansk Yachtklub
Danske Arkitektvirksomheders (Danske Ark) direktør gennem ni år, Christian Lerche, skifter arkitektverdenen ud med sejlerverdenen, efter han har sagt ja til det, han selv kalder drømmejobbet som ny direktør i Kongelig Dansk Yachtklub.

Dermed slutter en karriere på over 25 år inden for byggeriets organisationer. Før direktørposten i Danske Ark har Christian Lerche bl.a. været ansat i både Håndværksrådet og Byggematerialeindustrien, ligesom han har været byggeattaché på det daværende danske generalkonsulat i Berlin.

Senest har Christian Lerche stået i spidsen for den omfattende indlemmelse af Danske Ark i DI, og det er ikke mindst afslutningen på denne proces, der har været medvirkende til, at han nu skifter job.

- Jeg har været her i ni år, og både for min og medlemmernes skyld skal man vurdere, om det er længe nok. Vi har gennemført en meget stor udvikling i Danske Ark, og nu føler jeg, det er tid til, at der skal en ny frontfigur til for at udvikle det potentiale, der ligger i DI.

En direktør, der har siddet i meget lang tid og givet den gas, passer måske ikke ind i nye rammer, og de udfordringer, der ligger, vil bedre kunne udnyttes af en ny direktør. Samtidig er der skabt nogle nye rammer om foreningen og min rolle, som er væsentlig anderledes, end dem jeg gik ind til, siger Christian Lerche, til Licitationen-Byggeriets Dagblad. Han lægger dog ikke skjul på sin glæde over at have medvirket til Danske Arks medlemskab af DI

- Det er en "once in a lifetime"-oplevelse og for et organisationsdyr som mig, har det været en spændende proces, der nu er løst, siger Christian Lerche.

Hård debat

Indlemmelsen af Danske Ark i DI førte en til tider hård debat med sig blandt medlemmerne i Danske Ark, hvor ikke mindst Christian Lerche måtte stå på mål for utilfredse medlemmer.

Og debatten har da også haft en vis indflydelse på beslutningen om at søge nyt job.

- Jeg tager gerne en diskussion, og det har jo handlet om at tilvejebringe et godt resultat, hvor jeg har arbejdet for at føre bestyrelsens ønsker igennem. Nu er vi flyttet ind (hos DI, red.), en række folk i sekretariatet er fratrådt, og nu bliver det selvfølgelig spændende at se, hvor mange medlemmer, som melder sig ind i DI, hvor der er frist 1.september.

Men som direktør skal du også hver morgen kunne se dig selv i spejlet og spørge, om du leverer varen over for medlemmer og bestyrelse, og dér vurderer jeg, at det er tid til at komme udenfor og mærke suset for ørene, siger Christian Lerche, som dog var blevet i jobbet, hvis ikke tilbuddet fra Kongelig Dansk Yachtklub var dukket op.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093