23948sdkhjf

Installatørerne forudser mangel på arbejdskraft

Selvom installatørbranchens omsætning halter bagefter, så forventer mange installatørvirksomheder, at det bliver sværere at rekruttere arbejdskraft i de kommende år
TEKNIQs årlige arbejdskraftundersøgelse viser, at installatørbranchens virksomheder forventer, at det bliver sværere at rekruttere arbejdskraft i de kommende år.

Udviklingen sker på trods af, at installationsbranchens aktivitet halter med et fald i branchens omsætning i 2013. Branchens omsætning var i 2013 hele 11 milliarder kr. lavere end i 2008, da branchens aktivitet toppede og mangel på arbejdskraft var udbredt. Der skal derfor ske en markant aktivitetsfremgang, før installationsbranchen igen vil stå i en situation, hvor mangel på arbejdskraft kan begrænse branchens aktivitet. Arbejdskraftundersøgelsen peger dog på, at efterspørgslen efter medarbejdere er stigende.

Arbejdskraftundersøgelsens hovedresultater er følgende:

42 procent af virksomhederne forventer, at det bliver sværere at rekruttere arbejdskraft i de kommende to år. Kun 4 procent vurderer, at det bliver lettere.

• 7 pct. af virksomhederne har i april søgt forgæves efter kvalificeret arbejdskraft.

• 7 pct. af virksomhederne har i april opgivet ordrer på grund af mangel på arbejdskraft.

• 20 pct. af virksomhederne har i april 2014 ansat medarbejdere, mens 13 pct. har afskediget medarbejdere.

TEKNIQ forventer, at beskæftigelsen i installationsbranchen så småt vil stige i de kommende år som følge af forbedrede konjunkturer i dansk og international økonomi. Begyndende fra 2016 og frem mod 2020 vil de store infrastruktur- og hospitalsprojekter være kommet så langt, at branchens ydelser for alvor bliver efterspurgte. Det vil smitte af på branchens behov for kvalificeret arbejdskraft. Det er derfor vigtigt at tilbagetrække nogle af de mange elektrikere og vvs’ere, som har forladt branchen under krisen.

Arbejdskraftundersøgelsen blev gennemført i maj 2014 som en internetbaseret spørgeskemaundersøgelse blandt TEKNIQs medlemsvirksomheder med 700 besvarelser (27 procent).

tøtte

Læs hele TEKNIQs Arbejdskraftundersøgelse her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078