23948sdkhjf

Vejledning om opstilling og nedtagning af stilladser

Ny, revideret BAR-vejledning beskriver, hvordan opsætning og nedtagning af stilladser kan udføres sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt
BAR-Brancearbejdsmiljørådet for Bygge&Anlæg har udsendt en ny, revideret vejledning om opstilling og nedtagning af stilladser.

Vejledningen beskriver, hvordan opsætning og nedtagning af stilladser kan udføres sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt.

Det afgørende nye i vejledningen er, at den via tekst og illustrationer beskriver, hvordan man konkret kan sikre mod nedstyrtning og gennemstyrtning ved opstilling og nedtagning af stilladser.

Sikringen skal som udgangspunkt ske med kollektive foranstaltninger. Hvor det ikke kan lade sig gøre, eller hvor det på grund af arbejdets art og karakter ikke er hensigtsmæssigt, kan der anvendes faldsikringsudstyr – enten faldhindrene eller falddæmpende udstyr.

Branchevejledningen henvender sig primært til virksomheder og medarbejdere, der bygger stilladser. Samt til bygherre, projekterende og entreprenører, der forestår et byggeprojekt, kan ligeledes anvende denne vejledning.

tøtte

Hent branchevejledningen her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078