23948sdkhjf

Nyt grønlandsk fængsel i Nuuk

Direktoratet for Kriminalforsorgen forbereder udbuddet af den Nye anstalt i Nuuk, der udbydes til november med forudgående prækvalifikation
Et nyt fængsel skal i 2017 stå klar i den grønlandske hovedstad Nuuk, og arbejdet med at udbyde det over 8.300 kvm store byggeri går nu ind i en afgørende fase.

Direktoratet for Kriminalforsorgen forventer at udbyde entrepriserne til den Nye Anstalt i Nuuk, som fængslet officielt hedder, omkring den 1. november i år. Det sker efter en forudgående prækvalifikation efter EU's udbudsregler, hvor udbudsbekendtgørelsen bliver offentliggjort i starten af september.

Men Kriminalforsorgen arbejder fortsat på, hvilken måde entrepriserne skal udbydes på. Derfor afholder den sidst i august to dialogmøder i Nuuk for interesserede firmaer, hvor man vil afsøge mulighederne for at tilpasse udbudsprojektet bedst muligt til markedsforholdene.

Det fremgår af en indkaldelse til mødet, som Kriminalforsorgen og rådgiverfirmaet Bascon har offentliggjort.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

Sideordnede udbud

Entrepriserne forventes udbudt som sideordnede udbud, således at projektet under det ene udbud bliver opdelt i et endnu ikke fastlagt antal storentrepriser, mens projektet under det andet udbud samles i én hovedentreprise.

Dialogmøderne skal blandt andet afklare, om denne udbudsmetode og opdeling er hensigtsmæssig.

Tidssvarende retsvæsen

Det nye fængsel er udført af et team bestående af arkitektfirmaerne Schmidt Hammer Lassen og Friis & Moltke, landskabsarkitekterne Møller & Grønborg samt rådgiveren Rambøll Grønland, der vandt den udbudte projektkonkurrence sidste år.

Projektet til i alt 255 mio. kroner bliver på 8.387 kvm, og det er et led i at gøre det grønlandske retsvæsen mere tidssvarende og moderne. Byggeriet skal indeholde alle de funktioner og faciliteter, som kræves for et moderne fængsel med gode rammer for både indsatte og ansatte.

Fængslet får plads til 76 indsatte og bliver opdelt i tre områder med en lukket og åben afdeling samt en udslusningsafdeling.

Entreprenørerne forventes at være fundet i slutningen af januar næste år, og byggeriet skal stå færdigt i 2017.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095