23948sdkhjf

Nybyggeri på Nykøbings bedste beliggenhed

Morsø Tømrer & Snedkerforretning A/S bliver efter planen færdig med at bygge to store dobbelthuse på den gamle slagterigrund i Nykøbing Mors den 1. oktober. Det bliver startskuddet til et boligprojekt i et af Nykøbings smukkeste boligområder
Boligprojektet hedder “Dueholm Klosterpark" og det er planen, at parken skal lægge grund til i alt 40 boliger. Alle boliger får en smuk udsigt til Limfjorden og tager hensyn til en striks lokalplan, der sikrer at udsigten til Limfjorden forbliver smuk for alle.

De to huse, der opføres af Morsø Tømrer & Snedkerforretning A/S, er tegnet af Arkitekt Klaus Peter Bak fra Nykøbing, i tæt samarbejde med Morsø tømrer & snedkerforretning og er opført som lavenergi byggeri. Projektleder Max Mikkelsen forklarer, at husene er udført med opvarmning med fjernvarme, samt at der udføres ventilation med varmegenvinding, samtidig med at der hele vejen igennem byggeriet er arbejdet med energirigtige løsninger.

- Vi har valgt at have mest mulig lavenergi til vores huse, samtidig med at vi lever op til arkitektens æstetiske visioner, forklarer Max Mikkelsen.

Det betyder, at husene er meget smukke toplans-huse bygget som dobbelthuse med indgang i det lavere plan foran huset. Husene har fladt tag med tagpap, hvilket sikrer et moderne udseende, der signalerer slægtskab med traditionelt kystnært byggeri.

Innovative detaljer

Max Mikkelsen forklarer, at det i hele projektet har været vigtigt, at Morsø Tømrer & Snedkerforretning A/S har arbejdet med lokale samarbejdspartnere. Max nævner, at alle vinduerne er de nye GreenFront produceret af Outrup Vinduer & Døre. Disse vinduer er et resultat af et unikt samarbejde mellem Outrup og ROCKWOOL. Vinduerne kræver intet vedligehold og har en innovativ og isolerende front af stenuld.

- GreenFront-elementerne er ikke alene nogle af de mest effektive lavenergivinduer på markedet idag, men de har en front som minder om overfladebehandlet træ, og derved får vinduet et smukt udseende som et traditionelt vindue af træ, siger Max Mikkelsen

Samtidig forsikrer Outrup Vinduer & Døre at netop dette vindue kan modstå vejret ved de danske kyster.

Optimeret byggeproces

Morsø Tømrer & Snedker A/S har udført husene som elementbyggeri. Det betyder, at byggetiden bliver væsentligt nedsat, da det er muligt at lave flere byggeprocesser sideløbende. Mens der er blevet lagt fundament og rør ned, har tømrerne arbejdet hjemme på værkstedet med at bygge vægge og tagelementer.

- Det tog kun tre dage at rejse og lukke to huse på hver 176 m2 ved hjælp af denne teknik, siger Max og fortsætter: Det nedsætter ikke kun byggetiden, men sikrer også byggeriet mod fugtpåvirkninger og giver derved størst mulig kvalitet i det færdige byggeri.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094