23948sdkhjf

Overvejelse: Skal der rives ned eller bygges nyt?

Der spildes årligt millioner af kroner på byggeprojekter, fordi der ikke har været tilstrækkelig fokus på, om det er bedst at renovere eller bygge helt nyt. Workshop i Aalborg vil stille skarpt på, hvornår der skal renoveres, og hvornår der skal rives ned
Når bygninger er blevet gamle og nedslidte, er det værd at overveje, om de skal renoveres, eller om man hellere skal rive dem ned og bygge nyt. Ofte vælger man at renovere, men den bedste løsning er i mange tilfælde at starte helt fra grunden. Både med hensyn til at få mest for pengene og for at tilgodese kravene fra brugerne af bygningerne.

Dansk Byggeri har fået udarbejdet en vejledning, der kan hjælpe med til at træffe den rigtige beslutning. Vejledningen indeholder et brugervenligt værktøj, hvor man ved hjælp af et regneark kan vurdere, om en eksisterende bygning med fordel kan renoveres, eller om det bedre kan betale sig at rive ned og bygge nyt.

På workshoppen ’Renovering for enhver pris?, der afholdes mandag den 22. september, kan interesserede få mere at vide om, hvordan Dansk Byggeri og Dansk Beton ønsker at bidrage til, at både kommunale og private bygherrer træffer de rigtige beslutninger, når gammelt skal blive til nyt.

Skærpede lovkrav

- Måske lyder renovering billigere end nybyggeri. Men skærpede energilovmæssige krav har de senere år betydet, at utidssvarende bygninger er meget dyrere at renovere. Workshoppen stiller skarpt på, om forældede og slidte bygninger bedst kan renoveres eller helt erstattes af nye bygninger, så de opfylder nutidens behov for økonomivenlige, komfortable og energirigtige løsninger, siger erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius.

En helt ny analyse fra Kuben Management bakker Torben Liborius´ udsagn op. Analysen peger på, at renoveringer af mange ældre byggerier i flere tilfælde vil være så dyre, at nybyggeri er et bedre alternativ.

På workshoppen vil der være mulighed for at tage egne eksempler med og ved hjælp af det udarbejdede værktøj fra Dansk Byggeri blive klogere på, om det kan betale sig at renovere gammelt byggeri.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094