23948sdkhjf

Sådan ansætter du en ny lærling

Vær opmærksom på, at der gælder særlige regler i forbindelse med ansættelse af lærlinge. Dansk Byggeri giver dig overblik over reglerne
Skal I ansætte en ny lærling? Uanset om det er første gang, eller om I har haft mange lærlinge i virksomheden, er det en god idé at få styr på reglerne på området.

Det fremhæver Dansk Byggeri.

Når man ansætter lærlinge, er det vigtigt at undersøge, om de har bestået grundforløbet. Hvis de ikke har gennemført grundforløbet, skal de bestå grundforløbet, inden de afslutter skoleopholdet.

Det er ligeledes vigtigt at vurdere, om eleven er egnet til faget og kan indgå i samarbejde med de øvrige medarbejdere i virksomheden, kan møde til tiden og overholde indgåede aftaler.

Husk, at prøvetiden er på tre måneder eksklusiv skoleophold.

Elever, der kommer direkte fra grundforløbet og er påbegyndt 1. juli eller senere i et ferieår, har ret til 5 dages betalt ferie i dette ferieår i forbindelse med, at virksomheden holder lukket under ferie i tiden mellem 1. oktober og 30. april.

For elever, der kommer med korte uddannelsesaftaler eller delaftaler, gælder de normale ferieregler, og her kan tidligere optjent ferie modregnes i forløbet.

tøtte

Du kan læse mere overenskomsten og om uddannelse generelt på

www.danskbyggeri.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094