23948sdkhjf

Er din virksomhed i god form?

- I et presset marked er det vigtigt konstant at have fingeren på pulsen og overveje, hvordan din virksomhed kan optimeres. Det er en god idé jævnligt at få foretaget en vurdering af, hvor det kan gøres bedre, siger Jørn Jensen, udviklingsdirektør i Dansk Byggeri.
Første halvår af 2014 er gået og der er god grund til at gøre status over om din virksomhed er godt med eller om det er vanskeligt at få det fulde overblik over den præcise økonomiske situation.

I et presset marked er det vigtigt konstant at have fingeren på pulsen og overveje, hvordan din virksomhed kan optimeres. Det behøver ikke kræve den helt store revision, men med en række gode råd og ved at følge visse nøgletal kan du sikre dig, at din virksomhed er i topform.

Det skriver Mester Tidende.

Signaler og nøgletal

Det første som kan indikere, om din virksomhed er i topform, er de økonomiske nøgletal. De giver mulighed for at sammenligne de forskellige investeringer i virksomheden. Ud fra disse vil det være muligt at vurdere, om virksomheden giver et afkast, der er fornuftigt set i forhold til hvad man ellers kunne opnå – for eksempel ved en passiv investering i obligationer.

Et af de mest centrale nøgletal er afkastningsgraden. Med dette nøgletal vil du kunne se virksomhedens evne til at skabe overskud i forhold til hvor mange penge, der er bundet i virksomheden. Det kan også måles ud fra udviklingen over en periode. En vurdering over de seneste 3 til 5 år viser, hvor god virksomheden er til at øge den investerede kapital.

Hvis afkastningsgraden er utilfredsstillende kan årsagen være virksomhedens evne til at tjene penge, evnen til at tilpasse kapitalbindingerne til omsætningen, eller en kombination af disse.

- Der findes også andre økonomiske nøgletal, som vil kunne komme med indikationer på, hvor virksomheden med fordel kan opnå forbedringer. Helt overordnet vil nøgletallene kunne bruges til en videre analyse af virksomhedens overskud og omsætningshastighed, forklarer udviklingschef Jørn Jensen, Dansk Byggeri i Mester Tidende..

Han fremhæver, at det dog ikke kun er nøgletallene, som kan vise, om virksomheden er i topform. Der er også andre signaler, som kan være relevante at overveje. Det kunne bl.a. være løbende likviditetsvanskeligheder, negative dækningsbidrag på sager eller helt overordnet perioder med "røde" tal på bundlinjen.

- Overordnet set vil det altså være en god idé jævnligt at få foretaget en gennemgang af virksomheden for at vurdere, hvor det kunne gøres bedre, fortæller Jørn Jensen.

Deltagelse i netværk

Stil krav til din revisor!

En måde du løbende kan sikre dig, at din virksomhed drives så godt som overhovedet muligt kunne være at stille større krav til din revisor. Din revisor er tæt på virksomhedens forhold i dagligdagen og har derfor gode muligheder for at vurdere din virksomheds økonomiske situation og eventuelle faresignaler.

- Din revisor er ikke bare en, der foretager løbende bogholderimæssige registreringer i forhold til momsafregningen eller udarbejdelse af årsrapporten. Din revisor bør være din konstruktive medspiller, der via det løbende samarbejde er medvirkende til, at virksomheden kører bedst muligt og giver det bedste udbytte, siger Jørn Jensen.

Tilbud fra Dansk Byggeri

Dansk Byggeri stiller også faciliteter til rådighed, der kan anvendes med henblik på at analysere din virksomhed og sikre opdatering og udvikling. De kan nemt kombineres med dialogen med din revisor.

En mulighed er at sammenligne din virksomhed med andre tilsvarende virksomheder indenfor samme branche og størrelse.

Dansk Byggeri gennemfører benchmarkingen (sammenligningen) gennem en tæt dialog med dig som ejer. På blot nogle få timer vil din virksomhed blive analyseret på en lang række områder i forhold til drift og ledelse.

På baggrund af analysen får du en tilbagemelding, der angiver relevante tiltag, der vil kunne medvirke til at udvikle virksomheden. Analyse og sammenligning er helt fortrolig og anonym.

Dansk Byggeri tilbyder desuden deltagelse i netværk. Dette vil også være en oplagt mulighed til at udvikle både dig som virksomhedsleder og din virksomhed. Når du deltager i et netværk, kan du bl.a. hente inspiration fra andre med samme dagligdag som dig selv. Det kan skabe grundlag for at øge effektivitet og produktivitet i din virksomhed.

Hvis du vil have din virksomhed i bedre form eller ønsker at få foretaget en formtest, så er du velkommen til at kontakte Jørn Jensen i Dansk Byggeri på telefon 72 16 01 33 eller på mail jje@danskbyggeri.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093