23948sdkhjf

Finanslovforslag uden håndværkerfradrag

Afskaffelsen af håndværkerfradraget vil betyde et dyk i beskæftigelsen hos ikke mindst mindre håndværksvirksomheder, lyder det fra byggeriets organisationer
Selv om regeringen lægger op til at stimulere samfundsøkonomien med “investeringer i vækst og fællesskab", vil den manglende videreførelse af Boligjobordningen koste både arbejdspladser og lærepladser i byggeriet, skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad på baggrund af kommentarer fra branchens organisationer, der i deres kommentarer benytter anledningen til på ny at opfordre regeringen til at videreføre håndværkerfradraget.

- Regeringens ambition om at skabe 150.000 private jobs frem mod 2020 klinger meget hult, hvis man lægger ud med at nedlægge de tusindvis af arbejdspladser, håndværkerfradraget skaber i de små og mellemstore virksomheder i byggeriet, siger Håndværksrådets adm. direktør Ane Buch.

Både i Dansk Byggeri og i Tekniq lyder vurderingen, at det koster omkring 5.000 arbejdspladser, at håndværkerfradraget ikke videreføres.

Ifølge Danske Malermestres direktør Ole Draborg er der er tale om en lille indsats med en stor effekt, og ordningen giver reelt staten et overskud i form af moms- og skatteindtægter, da der dels kommer flere i job, og dels bliver mere håndværksarbejde udført hvidt i stedet for sort.

Derimod er der ros til finanslovudspillet fra lønmodtagerne. LO’s formand Harald Børsting vurderer, at der samlet set er udsigt til den bedste finanslov i mange år

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078