23948sdkhjf

Maskinhandlerne er kørt gennem krisen og skaber bedre bundlinje

Dansk Maskinhandlerforening har gennemgået 120 ud af 135 medlemmers regnskaber, hvor fire ud af fem kom ud af 2013 med overskud på bundlinjen
Den hårde opbremsning særligt i landbrugets aktiviteter i 2008 og de følgende år gik hårdt ud over mange danske maskinhandlere. De måtte gennem en hård trimning for at få sund økonomi tilbage i deres virksomheder.

- Nu er de ved at være på ret kurs igen, konstaterer Klaus Nissen, direktør for Dansk Maskinhandlerforening.

Brancheforeningen har fornyligt analyseret 120 regnskaber fra foreningens medlemmer. Dem er der 135 af, men nogle få er personligt ejede og har derfor ikke tilgængelige regnskaber.

- Gennemgangen viste, at 80 pct. af virksomhederne havde overskud i 2013, fortæller han.

Fremgangen i det økonomiske resultat for maskinhandlerne gælder for hele landet og alle størrelser forretninger - både de store, de mellemstore og de mindre tjente penge.

De pæne resultater er ikke kun gode for maskinhandlerne, men også for kunderne.

Bliver i markedet som partnere

Det er altid bedst at handle med sunde virksomheder, som både er der nu og i årene fremover som partner for kunderne.

- Som det ser ud nu, kan vi fortsat regne med, at vores medlemsvirksomheder er klar til at tage sig godt af deres kunder, fastslår Klaus Nissen.

Han anser ikke de nuværende lavere priser på afgrøderne som en tilbagevenden til de tunge år med finanskrise.

- Vi skal bare vænne os til, at priserne vil have større udsving, fordi de afspejler verdensmarkedet i den omskiftelige verden, vi har. Det gælder også prissætningen på landbrugets produkter.

Men produkterne vil blive stadigt mere brug for med stigende velstand og en øget verdensbefolkning. Man må bare lære, at der skal konsolideres i gode tider til de dårligere tider, mener Klaus Nissen.

Medarbejderne kan dygtiggøre sig

Drift af en moderne maskinforretning stiller store krav til medarbejdernes kunnen. De skal både være der, når kunderne har brug for det og have et stort knowhow omkring kundernes maskiner.

- Maskinerne har langt mere elektronik og hydraulik, og det skal montørerne have et indgående kendskab til for at lave en effektiv service, fremhæver Klaus Nissen.

Den viden får medarbejderne ikke ved at prøve sig frem, men ved at være på kurser hos leverandørerne eller på de tekniske skoler.

Når maskinhandlerne kører godt rent økonomisk, er der også mere plads til at give medarbejderne ny viden, som kommer kunderne til gavn, påpeger han.

En attraktiv branche for nye ejere

Ligesom tilfældet er i landbruget, er ejerkredsen inden for maskinhandlerne til den ældre side.

En tredjedel af vores medlemmer er over 60 år, og de skal i de kommende år se sig om efter en måde at generationsskifte på, siger Klaus Nissen.

Konstateringen af, at et stort flertal af maskinhandlerne i Dansk Maskinhandlerforening igen har overskud, bør derfor også afføde en vis interesse for at etablere sig i branchen.

Der er mange måder at komme ind i branchen på som ejer. En del af de kommende ejere er allerede ansat i virksomhederne og kommer ind i et glidende generationsskifte med den nuværende ejer.

- Andre kommer udefra og ser mulighederne, forklarer han.

Uanset, hvorfra og hvordan nye ejere nærmer sig branchen, er der altid hjælp at hente hos Dansk Maskinhandlerforening med eget sekretariat i Kolding.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063