23948sdkhjf

Tesfaye slår et slag for håndværket

Kirsten Skov Bertelsen, nytiltrådt leder af UU Ringkøbing-Skjern vil give erhvervs- og håndværksuddannelser større prestige. Over 100 skolelærere har modtaget hendes invitation til at møde forfatteren til bogen Kloge Hænder på UddannelsesCenter Ringkøbing-Skjern.
Torsdag eftermiddag den 4. september fra 15.00-17.00 får UddannelsesCenter Ringkøbing-Skjern besøg af mureren, politikeren og forfatteren til bogen "Kloge hænder", Mattias Tesfaye. Han vil fortælle over 100 skolelærere, som har tilmeldt sig mødet, hvorfor det er afgørende vigtigt, at Danmark uddanner langt flere dygtige håndværkere.

Mødet holdes på initiativ af Kirsten Skov Bertelsen, nytiltrådt leder af UU Ringkøbing-Skjern, det står for uddannelsesvejledningen af kommunens unge. Baggrunden er det mål, som regeringen har opstillet: at 30 pct. af de unge fra 9. og 10. klasse skal vælge en erhvervsuddannelse og færre vælge gymnasiet.

På landsplan vælger i øjeblikket kun 19 pct. en erhvervsuddannelse.

Ringkøbing-Skjern ligger supergodt

- I Ringkøbing-Skjern Kommune ligger vi derfor supergodt med 25 pct. Men både grundskolerne og erhvervsskolerne har fået nye reformer, hvor skolelærerne i højere grad har fået opgaven at udfordre eleverne i forhold til uddannelsesvalg. Derfor er det vigtigt, at vi får en god dialog med dem til gensidig inspiration til, hvordan vi får endnu flere elever til at interessere sig for erhvervsuddannelserne, siger Kirsten Skov Bertelsen.

Valget af Mattias Tesfaye som oplægsholder skyldes en beskæftigelseskonference, hvor Kirsten Skov Bertelsen blev fascineret af hans måde at beskrive, hvor vigtigt det er at holde fast i de danske håndværk og de erfaringer, de rummer.

- Han formår at gøre det meget tydeligt, hvad vi har været ved at miste i de år, hvor mange anså håndværket for at være på vej ud. Vi fik ligesom fik talt det gode håndværk ned, så det fik alt for lidt prestige i forhold til gymnasieuddannelserne. Derfor er det utroligt vigtigt, hvad skolelærerne siger, når de skal udfordre eleverne på deres uddannelsesvalg, siger Kirsten Skov Bertelsen.

Hun understreger samtidig, at det bestemt også er vigtigt, at vi har dygtige gymnasieuddannede unge. At man ikke skal falde i den anden grøft og begynde at træde på det, som studenterne kan.

- Men jeg bryder mig ikke om, at erhvervsuddannelserne og håndværksuddannelserne har ligget nederst i hierarkiet prestigemæssigt. Det vil jeg gerne ændre, så vi ikke ser ned på dem og det de kan. For hold da op. Hvor er vi dog glade for alt det, vore håndværkere kan, når de kommer og hjælper os med det, vi ikke kan, siger Kirsten Skov Bertelsen.

Der er måske en drejning i gang

Hun fornemmer i øvrigt, at der er en drejning i gang i den rigtige retning i forhold til opfattelsen, at vi alle sammen skal være akademikere.

- Jeg hørte for nylig om én, der havde læst matematik i 7 år og havde fået et skidegodt job. Men sagde op, fordi han fandt det meningsløst, og gik i gang med at uddanne sig til møbelsnedker. Det er måske et tegn på, at håndværksmæssige værdier er på vej tilbage, siger Kirsten Skov Bertelsen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078