23948sdkhjf

Trailerkørsel med varevogn kan blive en dyr historie

Mange forskellige love og bestemmelser skal være opfyldt, før man med god samvittighed kan sætte sig bag rattet af sin varebil, når der samtidig køres med trailer. Mester Tidende giver dig et overblik over reglerne og kørekortsbestemmelserne
Det kan være svært at finde rundt i de mange love og bestemmelser, der hører til kørsel med trailer. Mester Tidende ridser med hjælp fra Politiet og Google reglerne op for, hvad man skal forholde sig til for at undgå at overtræde loven

Som hovedpunkt skal man nemlig anvende tachograf (kontrolapparat) i varebilen, hvis den samlede vogntogsvægt overstiger 3.500 kg. Det fremgår af regler om køre- hviletidsbestemmelser.

Det skal understreges, at det er i forbindelse med erhvervsmæssig kørsel, at køre- og hviletidsreglerne kan være gældende. Rent privat kørsel er ikke omfattet, fremhæver Mester Tidende.

Men, der er også regler om undtagelser, som eksempelvis entreprenører kan benytte sig af, når de trækker af sted med en stor kassevogn eller firehjulstrækker plus en 3,5 tons trailer med en minilæsser på ladet. Men reglerne gælder faktisk også med kørsel uden godset. Det handler om den tilladte totalvægt – ikke vogntogets aktuelle vægt.

Når det gælder kørekortbestemmelserne, handler det om retten til at køre med et bestemt vogntog. Har man et almindeligt B-kørekort, må bil og trailer heller ikke veje mere end 3.500 kg. sammenlagt. Men traileren må enten ikke veje mere end 750 kg. – eller også må traileren gerne veje mere end 750 kg, hvis vogntogets samlede vægt ikke overstiger 3.500 kg.

Har man et B+ kørekort må man køre et vogntog, der er tungere end 3.500 kg, men ikke er tungere end 4.250 kg.

Læs hele artiklen i Mester Tidende nr. 7 2014 klik her (kræver abonnement)
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078