23948sdkhjf

Håndværksmestre får hjælp til at få styr på pension og forsikringer

Dansk Håndværk har indgået ny aftale, der giver ejere og ledere i små og mellemstore virksomheder mulighed for gratis at få gennemgået deres pensionsforhold
Mange virksomhedsejere får sparet for lidt op til deres egen pension. Derfor vil Dansk Håndværk nu have håndværkerne til at sikre sig - både med hensyn til pension og egne forsikringer.

Arbejdsgiverorganisationen har indgået en ny aftale, der giver ejere og ledere i små og mellemstore virksomheder mulighed for gratis at få gennemgået deres pensionsforhold.

- Det kan få voldsomme konsekvenser for en selvstændig, hvis han eller hun bliver syg eller rammes af et uheld, der gør at man ikke kan arbejde i en længere periode. Derfor har vi aftalt, at ordningen også gælder forsikringer ved eksempelvis sygdom, forklarer chefjurist i Dansk Håndværk Morten Frihagen.

Erfaringerne viser, at langt de fleste danskere har alt for lidt styr på deres pensionsopsparing og at specielt selvstændige sparer for lidt op. Derfor opfordrer arbejdsgiverne nu medlemmerne til at tage imod tilbuddet om gratis rådgivning:

- I modsætning til mange lønmodtagere, som er dækket af forsikrings- og pensionsordninger via deres overenskomster, skal de selvstændige selv sørge for at få en tilsvarende tryghed. De har nemlig ikke automatisk den fordel, med mindre de selv tager initiativet. Derfor regner vi også med, at en stor del af vores medlemmer vil benytte muligheden til at få tjekket op på deres pensionsopsparing og forsikringer eller få etableret dem, hvis de står helt uden dæknng, lyder opfordringen fra Morten Frihagen.

Dansk Håndværk, der er arbejdsgiverorganisation for små og mellemstor håndværksvirksomheder, har indgået aftalen med Pension for Selvstændige, som nu står til rådighed med gratis vejledning for de mange virksomheder.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062