23948sdkhjf

Vind og skæv på den rigtige måde

750 kvadratmeter skaterbane i Hørsholm giver blod på tanden hos anlægsgartnerfirmaet OKNygaards skate-ekspert
- Vi laver tusindvis af kvadratmeter belægning, men altid vandret. Her skal belægningen være vind og skæv. Men vel at mærke vind og skæv på den rigtige måde.

Begejstringen bobler, når Henrik Vittrup fortæller om en af sine seneste opgaver som projektleder hos anlægsgartnervirksomheden OKNygaard.

- Det har været et rigtigt sjovt arbejde. Og nu, da vi har fået ganske meget erfaring, vil jeg da gerne lave flere skatebaner. Vi har netop lavet en mindre bane i Roskilde. Banen i Hørsholm er 750 kvadratmeter og med nogle af de allerbedste skatebanekonstruktører til at stå for designet, siger Henrik Vittrup.

Skaterbaner og anlægsgartnere

Skatebaner i beton og anlægsgartnere hænger formentlig ikke logisk sammen for de fleste. Der er da heller ikke hverken meget græs eller mange planter i Hørsholm-projektet. Til gengæld har det budt på masser af udfordringer og arbejde med at etablere den rigtige bund. Blandt andet har OKNygaard-folkene lagt en kæmpemæssig faskine under hele den store skatebane for at sikre, at overfladevandet fra de mange kvadratmeter ikke belaster det offentlige kloaksystem.

- En skatebane er ikke en traditionel anlægsgartneropgave. Men netop etableringen af bunden har kaldt på mange færdigheder, som vi besidder, og projektet har også rummet en del kloakarbejde. Vi har lavet banen i samarbejde med det svenske firma ENR, som er specialister i at konstruere skatebaner. Folkene hos ENR er selv aktive skatere. Det er faktisk et krav for at komme til at arbejde med skatebaner, fortæller Henrik Vittrup.

Udfordringer og sikkerhed

Projektlederen hos OKNygaard har i øvrigt selv en fortid som aktiv skater. Men det er så mange år siden, at han dels ikke lige véd, hvor skateboardet er, og i øvrigt betakker sig for at matche knægtene på den nye Hørsholm-bane.

- Hele den 750 kvadratmeter store betonoverflade er 12 centimeter tyk. Kunsten er ikke at støbe en kraftig overflade i beton. Men at få de rigtige sving, kurver og hældninger implementeret og skabe de rigtige udfordringer for skaterne. Naturligvis samtidig med, at den er sikker at køre på, og at alle skal kunne være med. Det er dét, de svenske konstruktører kan og er blandt de allerbedste til. Vi kan så levere bunden til det hele, siger projektleder Henrik Vittrup.

Det var Hørsholm Kommune, der som bygherre afleverede bestillingen på ét styk skatebane i høj standard til OKNygaard. Fra kommunens side var man godt klar over, at det ville være en udfordring at bygge en betonbane på det stejlt skrånende og fugtige areal som nabo til Hørsholm Idrætspark.

Ny og gammel side om side

Kommunens fritidsforvaltning var helt på det rene med, at det med skateboards havde høj prioritet hos mange af byens unge. I forvejen lå skatebanen Skatetopia med mere traditionelle ramper i træ lige oven for den nye betonbane.

- 90 procent af den gamle bane har fået lov til at blive stående, så der i virkeligheden er tale om en kraftig udvidelse til et rigtigt skater-paradis. Nu ser jeg gerne, at vi får ordrer på flere skatebaner rundt omkring. Det er en stor udfordring at lave sådan et projekt optimalt. Men det er også smaddersjovt, siger projektleder Henrik Vittrup.

Det er åbenlyst, at mylderet af børn i et bredt aldersspekter, der drøner rundt på den nye beton, også har det smaddersjovt. Nogle tøffer rundt i adstadigt tempo på løbehjul, andre ruller på inlinere eller kører på BMS’ere. Foruden naturligvis majoriteten, som trods alt er skatere på deres rullende brædder.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125