23948sdkhjf

3F vil kæmpe for åbenhed om homoseksualitet på byggepladsen

Næstformanden i 3F er klar til at sætte kraftigt fokus på problemerne med at springe ud som homoseksuel på arbejdspladsen
3F er klar til at gøre en ekstra indsats for, at homoseksuelle kan være åbne omkring deres kønsidentitet på byggepladsen og på arbejdspladsen, uden at de skal frygte afstandstagen og hån. Det lover næstformand i 3F, Jane Korczak, overfor Mester Tidende. Hun erkender, at emnet har været overset i et stykke tid.

- Det er ikke en debat, der har været talt meget om i fagforeningen. Vi har måske lullet os ind i den generelle forestilling om, at åbenheden og tolerancen inden for dette område har det så fint i Danmark. Men det har den desværre ikke på alle arbejdspladser, og det må vi gøre noget ved, siger Jane Korczak.

En menneskeret

Næstformanden mener, at det er en menneskeret, at man ikke skal skjule sin seksualitet, og f.eks. kunne fortælle om oplevelser med sin kæreste, uden at blive set ned på eller generet.

- Ens privatliv er også vigtigt på jobbet. Mange kommer om mandagen og fortæller om, hvad de har lavet i weekenden med familie eller kæreste. Det skal man også som homoseksuel på en byggeplads, siger Jane Korczak.

Klæd tillidsfolk på

Ifølge Jane Korczak er det en opgave for fagforeningen, men i høj grad også for arbejdsgiverne og virksomhedsejerne, som har det overordnede ansvar. Men 3F er klar til at gøre en indsats. Næstformanden forestiller sig bl.a., at der er et behov for at klæde tillidsrepræsentanterne bedre på til at agere på dette område.

- Både fagforeningen og ikke mindst arbejdsgiverne bør tage dette problem alvorligt og gøre noget ved det. Vi må sørge for, at der på vores arbejdspladser ikke chikaneres og mobbes særlige grupper. Der skal være plads til alle, siger Jane Korczak fra 3F.

LÆS OGSÅ: Bøsser i skjul på byggepladsen og i skurvognen

LÆS OGSÅ: Bygge-bøsser
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078