23948sdkhjf

Pernille Rosenkrantz-Theil i skolepraktik som tømrer

Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har i tre dage været i skolepraktik som tømrerlærling på EUC Sjælland. Og hun har hænderne skruet rigtigt på, så hun blev hurtigt en af gutterne på holdet
Pernille har henover året været på besøg hos en række erhvervsskoler, men tog skridtet videre da hun af skolepraktik-instruktør Frank Nielsen, blev inviteret til at prøve praktikken på egen krop.

Det har resulteret i tre dages regulært tømrerarbejde, en masse faglige finurligheder i værkstedet, skæg og ballade, snak over kaffen om løst og fast og ikke mindst en indsigt i og en fornemmelse for det flow, der er i de unges hverdag i skolepraktikcenteret på EUC Sjælland.

Om motivationen bag besøget i skolepraktikken fortæller hun:

- Jeg ville gerne møde de unge og faglærerne ude på skolerne for at høre fra dem selv, hvilke udfordringer de stilles overfor i en tid, hvor der er rift om praktikpladserne og så ville jeg gerne selv spørge de unge, hvad de synes om at være i skolepraktik og hvordan de tackler hverdagen? Derfor takkede jeg ja til Franks udfordring.

Som Pernille står i arbejdstøj, sikkerhedssko og høreværn ved saven, falder hun fint ind blandt gutterne på værkstedet. Og hun smiler et stort smil, da Frank langer hende en sandwich og spørger, om hun vil med til frokost.

- Det er rart at være ude i virkeligheden på en rigtig arbejdsplads. Jeg savner det faktisk.

Til den kommentar smiler Frank og tilføjer: - Jeg håber bare, at du har følt dig som en af gutterne!"

Og adspurgt - om det er svært at blive kastet ud i arbejdet - "fransk lås", svarer hun:

- Nej, ikke savedelen men det er alle de der små tricks der er svære, når man er sådan en byggemarkeds-type som jeg.

Tid til at nørde

Praktikcenterchef på EUC Sjælland, Karin Parbst kiggede også forbi tømrerværkstedet for at møde Pernille.

Snakken fald bl.a. på øget fokus på skolepraktik-elevers orlovsmuligheder. Men også debatten omkring voksenlærlinge-lønnen optog dem begge.

- SKP-lønnen for voksen-lærlinge som forsørgere er for stram - der er simpelthen en forkert struktur på området, siger Pernille.

- Gutterne har fortalt mig, at de allerhelst så sig selv i en virksomhed i den virkelige verden hvor man har rigtig kundekontakt. Men det er stadig vigtigt, at skabe fokus omkring hvor meget SKP rent faktisk kan.

Der er naturligvis forskel på, hvad der tilbydes eleverne i virksomhederne - her tænker jeg især på kundekontakten, men skolepraktikken kan noget meget fint omkring selve håndværket, fordi der er tid til at nørde. Det er godt at have fokus på håndværket. Vi har jo alle sammen set, hvor skandaløst ringe ting kan laves, hvis det ikke kommer fra en uddannet håndværker.

Dialog er afgørende

Helt grøn er hun nu ikke. Pernille har altid haft en stor interesse i at konstruere ting. Og særligt i træ.

- Det passer godt til mit temperament, at man kan komme relativt langt på kort tid. Derfor er tømrer-afdelingen et godt sted for mig at starte, fortæller hun.

- Hvis ikke jeg skulle være politiker, ville jeg have valgt en levevej, hvor man kan kombinere det boglige med det praktiske - som en ingeniør for eksempel.

Men ud over interessen for tømrerfaget er der naturligvis også en mere dybdegående interesse i- og grund til, at hun synes, det er vigtigt at komme ordentligt på besøg.

- Man bliver nødt til at snakke med folk, for at kunne lave de regler der er nødvendige. Og jeg kommer ikke hjem uden at have noget politisk med til lovgivningsprocessen.

Adspurgt om hun havde været glad for at være på besøg, svarer hun prompte og med et lille finurligt smil:

- Jeg har fået et fint lille kig ind i hverdagen og jeg ville så absolut gøre det igen!

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125