23948sdkhjf

Dansk Byggeri vil samle byggeriet omkring bæredygtighed

På Building Green i Forum udfordrer Dansk Byggeri byggeriets parter i debat om bæredygtighed. Bygherre, rådgivere, producent og entreprenører skal her give bud på, hvordan byggebranchen samlet udvikles bæredygtigt
Potentialet i byggeriet er stort. Udfordringen er at motivere til bæredygtige tiltag i hele det brede spektrum af byggeriet, der befinder sig i spændet mellem høje krav i bæredygtighedscertificering og standardkravene i Bygningsreglementet.

- Kun 0,6 pct. af byggeriet er bæredygtighedscertificeret. Det betyder at 99,4 % ikke er certificeret. Det kan kun gå fremad, konstaterer branchedirektør Per Thomas Dahl, Danske Byggematerialer under Dansk Byggeri. Han vil derfor slå et slag for at fremme bæredygtighed i det gængse byggeri, så der kan komme skred i en udvikling i markant positiv retning.

- Vi skal have det gængse byggeri med. Men hvordan kan vi gøde markedet for bæredygtighed? Og hvordan sikrer vi, at bygherrerne tilbydes et attraktivt udvalg af bæredygtige løsninger? Det er spørgsmål som disse, vi gerne vil have svar på ved konferencen, hvor alle, der har ansvar for byggeriet, er til stede.

Dansk Byggeri tog hul på debatten allerede på Dansk Byggeris Årsdag 2014, og Per Thomas Dahl ser således debatten på Building Green som en opfølgning på en spændende diskussion om bæredygtighed, der allerede er indledt.

- Vi konstaterede, at der er stor enighed om, at der er behov for indblik i sammenhænge på tværs af brancherne, hvis bæredygtighed skal lykkes. Og vi er nu også på det rene med at undgå at fortsætte debatten ved at fokusere på mindstekravene i bygningsreglementet. Bæredygtighed er meget mere end energi, og jeg tror der er enighed om at se på bæredygtighed i en større sammenhæng, så alle produkter og processer kommer i spil, siger Per Thomas Dahl.

Pilen peger dog fortsat i mange retninger, og bygherren, arkitekten, teknikeren, producenten og entreprenøren må samarbejde på tværs af brancher, hvis det ifølge Per Thomas Dahl skal lykkes at kortlægge behovet og løfte bæredygtighed med over i den store masse af nybyggeriet, hvor der foreløbig er lang vej til bæredygtigheds-certificering.

Dansk Byggeri har inviteret følgende til at deltage i debatten: Centerdirektør ved Teknologisk Institut, Mette Glavind, projektleder i Københavns Ejendomme, Jens Runge, direktør i Lund og Staun, Henrik Staun, adm. direktør i Inwido Danmark, Mads Storgaard Mehlsen og arkitekt Anders Lendager.

Debatten om bæredygtighed foregår på Building Green konferencen i Forum den 29. oktober kl. 11.00 – 12.30 tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094