23948sdkhjf

Fremgang i malervirksomhederne

Boligjobordningen skaber fremgang de sidste måneder af 2014, hvor kunderne har travlt med at få malet, inden fradraget i ordningen forsvinder ved årsskiftet
7 pct. af malervirksomhederne har de sidste tre måneder haft en fremgang i omsætningen og beskæftigelsen sammenlignet med de foregående tre måneder. Det viser Danmarks Statistiks netop offentliggjorte konjunkturindikator for byggeriet.

Til gengæld er forventningerne til de kommende tre måneder meget dystre, viser statistikken. Her forventer et flertal på 38 pct. faldende omsætning og 34 pct. faldende beskæftigelse.

Men der er en vigtig forklaring på de meget dystre forventninger: De almindelige sæsonudsving i malerfaget. For sammenlignet med tidligere år er forventningerne til årets sidste måneder ikke specielt negative. Forventningerne til omsætningen er en anelse mere negative end i 2013, til gengæld er forventningerne til beskæftigelsen en anelse mere positive.

Overordnet viser tallene derfor, at malerfaget har haft en vis fremgang i 2. halvdel af 2014.

Vi vurderer, at det skyldes Boligjobordningen, der som bekendt udløber ved årsskiftet. Mange kunder har derfor travlt med at få udført malerarbejde inden årsskiftet.

Bagsiden af dette er, at vi i Danske Malermestre forventer en meget negativ udvikling i omsætning og beskæftigelse, såfremt ordningen ikke forlænges efter årsskiftet.

I en tidligere medlemsanalyse angav malermestrene, at 10 pct. af deres omsætning kan tilskrives Boligjobordningen, hvilket svarer til 1.000 arbejdspladser alene i malerfaget.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093