23948sdkhjf

Dansk Byggeri roser miljøministerens udspil om nyt digitalt system

Dansk Byggeri glæder sig over, at miljøministeren lover hurtigere sagsbehandling på miljø- og spildevandsområdet med nyt digitalt system, som samler tre ansøgninger i én
Miljøminister Karen Brosbøl har netop lanceret et initiativ, der skal reducere sagsbehandlingstiderne for virksomheder, når de søger miljøgodkendelser, spildevandstilladelser og de såkaldte VVM-vurderinger. Og det udspil hilses velkomment i bygge- og anlægsbranchen.

- Vi har længe ønsket sagsbehandlingstiderne ned på dette område, og vi tager da også imod miljøministerens initiativ med kyshånd, siger Simon Stig-Gylling, miljøkonsulent i Dansk Byggeri.

Kernen i det nye lovforslag er, at der bliver etableret en digital platform, hvor virksomhederne anmelder sig til myndighederne, inden de etablerer sig eller ændrer på forhold, der kræver godkendelse hos myndighederne.

Som det er nu, skal virksomhederne typisk sende tre separate ansøgninger afsted, henholdsvis en miljøgodkendelse, en spildevandstilladelse og en anmeldelse til brug for myndighedernes vurdering af virksomhedens virkning på miljøet – en VVM-vurdering.

I det nye system er det meningen, at ansøgningerne bliver behandlet samtidigt. Virksomheden vil dermed som udgangspunkt modtage de tre afgørelser samlet i modsætning til i dag, hvor de ofte modtager tre breve på forskellige tidspunkter fra den samme myndighed.

- At sagsbehandlingstiderne nu skal ned med en tredjedel er meget glædeligt, dog vil vi gerne se det ske, før vi tror det. Men alt andet lige er det et stort skridt fremad med et mere smidigt elektronisk system, siger Simon Stig-Gylling.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.484