23948sdkhjf

Tjek kundernes alder før du indgår kontrakt

Ny undersøgelse af danskernes betalingsadfærd og holdninger til penge viser, at vi er bedst til at håndtere egen økonomi, efter vi har rundet de 50 år. Det bør måske også fremover indgå i overvejelserne, når du tjekker en kundes betalingsevne
I Danmark betaler vi generelt vores regninger til tiden. Og når vi skal vurdere os selv, svarer to tredjedele af danskerne, at de har deres egen økonomi under kontrol. Der er imidlertid forskel på, hvor godt forskellige aldersgrupper håndterer privatøkonomien, idet personer på 50 år og opefter er noget bedre til den disciplin end deres yngre medborgere.

Det viser en ny undersøgelse fra Intrum Justitia.

Hver syvende unge har rod i økonomien

Blot otte procent af dem over 50 svarer i undersøgelsen ja til, at de er dårlige til at styre privatøkonomien, mens det gælder for 14-15 pct. af personerne under 50 år. Hver syvende dansker i alderen 15-24 år mener ikke selv at have den økonomiske situation under kontrol, og 18 pct. i denne gruppe går ligefrem og er bange for at finde regninger i postkassen.

Samtidig fortæller hver tredje forældre, at det hænder, de må springe til med penge, fordi deres ude- eller hjemmeboende børn bruger for mange – det er en stigning på 5 pct. i forhold til sidste år. En af årsagerne til den manglende kontrol over egne finanser kan være den unge gruppes holdning: Kun 80 pct. af de unge erklærer sig enige i, at man altid skal betale sine regninger til tiden, mens det samme gælder for 90 pct. af gruppen på 50+.

Behov for uddannelse i privatøkonomi

Omvendt viser Intrum Justitias undersøgelse, at de 15-24-årige har en høj grad af selverkendelse, idet hele 60 pct. er uenige i, at personer på deres alder er bedre til penge end andre aldersgrupper, mens blot seks procent tror, de selv er bedre end folk, som er ældre.

Mere end hver anden forældre forsøger at lære deres børn at håndtere penge, men dét er åbenbart ikke nok: 32 pct. i den unge aldersgruppe melder nemlig, at de har brug for mere uddannelse for at kunne håndtere det månedlige budget bedre.

Knap hver fjerde unge mener ikke, de har penge nok til at leve et værdigt liv. Til gengæld er 57 pct. overbeviste om, at deres personlige, finansielle situation bliver bedre fremover, og her er de unge mere optimistiske end nogen af de andre aldersgrupper.

Kvinder og mænd er lige gode til penge

For alle aldersgrupper gælder det, at der er en smule flere der mener, at kvinder er meget bedre til at håndtere penge end mænd. Flertallet af de godt 1000 danskere, som har deltaget i Intrum Justitias undersøgelse, har dog lige stor tillid til de to køns privatøkonomiske talenter.

Når det gælder forvaltningen af samfundets ressourcer, er sagen imidlertid en anden: Hver tredje har ikke tillid til, at den danske regering har økonomien under kontrol, og når det kommer til EU, er det blot hver anden, som vurderer, at der er styr på økonomien.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.09