23948sdkhjf

De unge skal gå efter stjernerne

- EUC Sjælland skal give de unge et fundament at høj faglighed og tillid til egne evner, så de har de bedste forudsætninger for at lykkes med deres fremtidsplaner, mener skolens direktør, Astrid Dahl
"Vær ambitiøs på de unges vegne – giv dem klare rammer og forvent, at de yder deres bedste!" Det er Astrid Dahls mantra for ledelsen af EUC Sjælland! Direktøren ønsker, at skolen skal give de unge et fundament at høj faglighed og tillid til egne evner, så de har de bedste forudsætninger for at lykkes med deres fremtidsplaner.

Den 25. december fylder Astrid Dahl 60 år, og det fejres med en reception torsdag den 8. januar.

Som hun sidder der, velklædt i et sæt af jakke og nederdel, der matcher uden at være påtaget moderigtigt - på kanten af stolen og smiler - får man uvilkårligt lyst til at spørge ind til, om hun altid er så afklaret, som hun virker netop nu!? Og det er da også med tydelig ydmyghed, hun begynder at fortælle om udfordringer og glæder ved både arbejdsliv og familieliv.

Astrid Dahl er sønderjyde og kommer fra et arbejderhjem, hvor hun blev den første student i familien. Hun har lært hjemmefra, hvad det vil sige at "ville noget". Men vigtigheden af at "ville sammen" er i lige så høj grad en del af hende. For som en ud af en søskendeflok på fem har det altid været fællesskabstanken, familien har været drevet af. Og netop fællesskab og familie betyder alverden for Astrid, både privat og i arbejdsøjemed.

- Sammen bliver vi bedre - vi er stærkere sammen end når vi er alene, siger hun. Den tanke har hun bl.a. ført ud i livet i forbindelse med CAMPUS-dannelsen i Køge. Hun var en af foregangsmændene i opstarten i 2009 og vægter det højt i sit daglige arbejde.

Hjertet banker for undervisning

Med en baggrund som folkeskolelærer og et mangeårigt virke i LO med fokus på uddannelsernes opbygning og kvalitet er det tydeligt for enhver, at det er undervisning, der ligger hendes hjerte nær.

- Jeg har altid brændt for god undervisning ... det er vigtigt at skabe udvikling og gode uddannelser for alle de mange forskellige målgrupper, vi rummer på en erhvervsskole som EUC Sjælland. Det er meget tilfredsstillende at kunne være en del af driften og de daglige beslutninger. Jeg mærker effekten af de valg, vi træffer på skolen, langt hurtigere end i mit tidligere arbejde i LO og Kommunernes Landsforening, siger Astrid Dahl.

Til spørgsmålet om hvilke overvejelser hun gjorde sig, da hun for 7 år siden blev tilbudt roret på EUC Sjælland, svarer hun:

- Dengang tænke jeg: Det her vil jeg gerne være med til ... Alle kan blive til noget og være noget, og vi skal som skole være ambitiøse på deres vegne ... en lærers fornemmeste opgave er skabe rammerne for, at alle unge kan folde sig ud, udnytte deres potentiale fuldt ud. Det står jeg stadig ved, siger hun..

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094