23948sdkhjf

25 års gamle facadeplader kan bruges igen

Med udvidelsen af produktgarantien fra 25 til 40 år, viser facade-og tagpladeproducenten, Steni Danmark A/S, at produkternes kvalitet er helt i top.
Boligselskaber, som bruger Stenis facade-og tagpladeløsninger, kan fortælle om, at de genbruger Steni-pladerne i renoveringsprojekter 25 år efter, at de oprindeligt er monteret.

Desuden har valget af Steni-plader gavnet boligforeningernes driftsøkonomi.

Boligforeningen B45 i Grenå, som har 1.400 lejemål, har netop været igennem to renoveringsprojekter, hvor der i begge tilfælde blev renoveret 40 rækkehuse. Da renoveringen gik i gang, tog boligforeningen de Steni-facadeplader ned, som blev sat op for 25 år siden.

- Da vi tog pladerne ned, kunne vi se, at de efter 25 år stadig var i fin stand, og derfor valgte vi at sætte dem op igen, siger driftschef i Boligforeningen B45, Bjarne Bøhl Pedersen.

Boligforeningen i Grenå har også har valgt Stenis facadeplader i andre renoverings– og udbygningsprojektet. Årsagen er stor tilfredshed med produkterne og den mangeårige erfaring, som viser, at det ikke har været nødvendigt at udskifte facadepladerne:

- Vi lægger vægt på at gøre det rigtigt første gang. Derfor må det godt koste ekstra til at starte med, hvis det betyder, at driftsudgifterne kan holdes nede, som det er tilfældet med Steni. Den samlede økonomi over en årrække betyder nemlig meget for os. Desuden lægger vi vægt på, at facadebeklædningen ser pæn ud i det lange løb, og det gør Stenis facadeplader, siger Bjarne Bøhl Pedersen.

God totaløkonomi i boligforeningerne

I Boligforeningen B42 i Sønderborg overrasker det ikke, at Steni nu giver en 40 års produktgaranti.

- På nogle af vores bygninger har vi Steni-facadeplader, der har siddet der over 30 år, og vi har ikke planer om at udskifte dem foreløbig. Med den udvidede produktgaranti har vi fået sikkerhed for, at vi har valgt rigtigt, siger direktør for Boligforeningen B42, Mikael Kjer Jensen.

Han forklarer, at når boligforeningen renoverer og bygger ud, er det afgørende for valg af facadeløsning at holde driftsomkostningerne nede og dermed også beboernes husleje.

- De steder, hvor vi ikke har anvendt Stenis produkter, skal vi nu udskifte facaden efter 20 år. Der vælger vi Stenis produkter, fordi det giver den bedste økonomi på den lange bane, forklarer Mikael Kjer Jensen.

Boligforeningernes langsigtede fordele mht. driftsøkonomi har baggrund i, at Stenis plader er solide overfor hærværk og slitage samt nemme at vedligeholde, forklarer projektchef i Boligselskabet Sjælland Søren Peter Nielsen:

- Stenis produkter kan klare nogle drøje hug. Derfor har vi deres facadeplader bl.a. ved indgangspartier, kældernedgange og ved bygninger, hvor der er boldspil osv. Og er der graffiti eller fugleklatter på facadepladerne, er det nemt at vaske ned, så de fremstår pæne igen. Når det kommer til drift og vedligeholdelse er Steni-pladerne mest fornuftige set ud fra et totaløkonomisk perspektiv.

Boligselskabet Sjælland har brugt Stenis produkter, siden de kom til det danske marked i 70’erne, og netop boligselskabets erfaringer med produkternes mangeårige holdbarhed, er afgørende for, at Stenis tagplader blev valgt ved opførelsen af Erhvervskollegiet i Roskilde.

- Da vi skulle vælge tag til Erhvervskollegiet, så vi ikke alene på prisen men på den samlede udgift over 10 til 20 år. Og der var Stenis tagplader den billigste løsning. Men for os er det også vigtigt, at Stenis produkter miljømæssigt er bæredygtige, fordi de er lavet af naturmaterialer og kan genanvendes enten i andre byggerier eller som en del af vejbelægning, siger Søren Peter Nielsen.

Steni Danmark A/S’ direktør, Claus Bøgeskov, forklarer, at Steni har valgt at udvide sin produktgaranti netop nu, fordi produktet har været på det danske marked i over 45 år, og i den tid har der ikke været behov for at udskifte Steni-plader.

- Vores produkter har en dokumenteret levetid på 60 år, og det gør bygherrer, der tænker langsigtet, trygge, siger Claus Bøgeskov og forsætter:

- Hos Steni har vi boligforenings- og arkitektrådgivere, som har stor erfaring med at blive inddraget i projekteringsfasen som sparringspartner. Her diskuterer vi ikke kun økonomi og dokumentation af produkternes holdbarhed, men vi giver også fysiske beviser ved at teste pladerne overfor kunderne fx ved stenkast eller graffitimaling.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078