23948sdkhjf

By-hospice på Frederiksberg

Med en donation på 25 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond kan Diakonissestiftelsen realisere drømmen om Danmarks første nye byhospice på Frederiksberg
Bløde linjer og varme farver vil favne patienter og pårørende, når de træder ind i det nye hospice, der er tegnet af Nord Arkitekter for Diakonissestiftelsen.

Årstidernes farver og dufte vil strømme ind fra den intime gårdhave, som sammen med det store, lyse fællesrum udgør husets hjerte. De runde udskæringer, de buede vinduer og den fine teglstensbelægning i gårdhaven er nogle af de arkitektoniske elementer, som vil gøre Diakonissestiftelsens nye hospice til noget helt særligt. Det høje kvalitetsniveau er blevet muligt med en donation på 25 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond.

For Diakonissestiftelsens bestyrelsesformand Mogens Madsen er tilsagnet den bedste gave, han kunne ønske sig op mod jul.

- Omsorg for mennesker i svære stunder er Diakonissestiftelsens kerneopgave. Vi har en meget stærk faglighed inden for sygepleje og palliation, hvor det at lindre smerterne og være til rådighed for samtale om livets svære spørgsmål er med til at give patienten og de pårørende en smuk og værdig afsked. Vi lægger vægt på topmoderne faciliteter for patienter og for det kvalificerede personale, der er på hospice i døgndrift.

Men også de fællesarealer, som patienter og pårørende skal kunne bruge, når livets svære stunder skal gennemleves, er af stor vigtighed.

Nærhed og hjemlighed

WHO’s retningslinjer for palliativ behandling lægger op til både ro, fordybelse, samvær og kontakt med den friske luft og den blå himmel. Med projektet til det nye hospice er der sigtet efter en meget høj kvalitet i materialer, rumlighed og lys.

- At bygge et hospice i to etager og samtidig bevare oplevelsen af nærhed og hjemlighed er en udfordring, som jeg synes, vi har løst rigtig godt i dette projekt – med det dobbelthøje rum i midten og den fine gårdhave, der beskytter patienterne, samtidig med, at byens puls er lige omkring huset.

Arkitektur kan lindre, og det er netop, hvad vi gerne vil opnå med det nye hospice. Vi har sat kvalitetsbarren meget højt, og kun med støtte udefra kan vi opnå denne kvalitet. Jeg håber, at andre vil lade sig inspirere af vores hus til fremtidens hospicebyggeri, siger bestyrelsesformand Mogens Madsen.

Byggeri til 60 mio. kr.

Ud over donationen fra Den A.P. Møllerske Støttefond har projektet opnået støtte fra en række andre fonde, heriblandt 2 mio. kr. fra Augustinusfonden. Den resterende del af det samlede anlægsbudget på knap 60 mio. kr. finansierer Diakonissestiftelsen selv i form af lån.

Behovet for hospicepladser er stigende. Diakonissestiftelsen drives efter overenskomst med Region Hovedstaden, som er under tidspres for at tilvejebringe flere hospicepladser. Med fondsstøtten er det muligt at sætte byggeriet i gang allerede i begyndelsen af 2015, så de 16 sengepladser – hvoraf 6 er nye – kan stå klar i foråret 2016.

Det nye hospice er en del af Diakonissestiftelsens Udviklingsplan 2020, som skal skabe den bedste ramme om fremtidens sundhed og omsorg i et sammenhængende miljø midt i den tætte by.

Projektet starter i begyndelsen af det nye år med etablering af byggeplads og forberedelser til byggeriet. Projektet vil løbende kunne følges på Diakonissestiftelsens hjemmeside og i de nyhedsbreve, som udsendes til en lang række brugere og samarbejdspartnere inden for sundhed, uddannelse, pleje og palliation.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095