23948sdkhjf

Rollemodel: IT-værktøjer klarer ikke alt

Selv ikke de mest effektive IT-værktøjer kan erstatte snusfornuft, godt købmandsskab og effektiv risikostyring, mener rollemodel, som er kåret som Danmarks bedste til at anvende digitale værktøjer i tilbudsgivningen
Det er en kunst at regne det rigtige tilbud - altså det tilbud, som gør kunden tilfreds og som samtidig giver tilbudsgiveren et rimeligt dækningsbidrag.

VVS-virksomheden Christoffersen & Knudsens Eftf. ApS i Rødovre er intet mindre end Danmarks bedste, når det gælder IT-modenhed i forhold til effektive IT-værktøjer, som gør det muligt at regne "det rigtige" tilbud.

Virksomheden har optimeret dokumentationen på deres sager og har opnået gode resultater i forhold til effektiv kalkulation og efterkalkulation.

- Vores IT-værktøjer styrer så at sige tilbudsgivningen fra start til slut og har gjort processen omkring tilbudsgivning nemmere, forklarer direktør og indehaver Birger Villirs.

Han understreger, at IT-værktøjer generelt ikke er bedre end de data der anvendes. Der er således mange parametre i spil, når det "rigtige tilbud" skal regnes.

Risikostyring

- Som udgangspunkt er det vigtigt at kende det team – de samarbejdspartnere – man skal arbejde sammen med på opgaven. Det gælder også om helt bogstaveligt at orientere sig om de fysiske forhold på byggepladsen og dermed forholde sig til virkeligheden. Der kan være mange forhold som gør, at man ikke bare kan bruge de data, men har i sit kalkulationsprogram.

Opgaver har også forskellige sværhedsgrader bl.a. i forhold til materialevalg, udførelsesmetoder og tidsfrister. Det skal der alt sammen tages højde for – og det er ikke altid, at man bare lige kan hive tal frem fra IT-programmet, som kan bruges i den aktuelle sag.

Derfor handler et godt tilbud også om fornuftig risikostyring, godt købmandsskab og snusfornuft, understreger Birger Villirs og tilføjer, at grundlæggende gælder det om at kende sin egen virksomhed og sine medarbejdere. Og følge med udviklingen både når det gælder IT-værktøjer og når det gælder faglige kompetencer.

Kvalitet til tiden

Birger Villirs lægger ikke skjul på, at IT-værktøjerne har effektiviseret virksomheden. Også i forhold til at levere kvalitet til tiden.

- Det betyder også, at vi har lært at sige nej til opgaver, som ikke hænger sammen eller som er uden for vores primære kompetenceområde.

Vi har fokus på at levere kvalitetsarbejde fordi vi gerne vil have tilfredse kunder og medarbejdere der er glade for at levere et godt stykke arbejde, siger Birger Villirs.

Han har været i VVS-branchen hele sit liv og har krydret sine VVS-faglige kompetencer med merkononom-studier og stiftede her bl.a. bekendtskab med erhvervsjura.

- Det har selvfølgelig klædt mig på til at træffe nogle kompetente beslutninger, men det er dynamikken i virksomheden og summen af kompetencer der gør det effektivt og sjovt at drive virksomhed, siger han .

- IT-værktøjerne har effektiviseret virksomheden. Også i forhold til at levere kvalitet til tiden, siger direktør Birger Villirs. Foto: Klaus Tøttrup

Mester Tidende har sammen med IT-rådgivningsfirmaet BASIT kåret de fem mest IT-modne små og mellemstore håndværksfirmaer inden for :

• Bedste håndværksvirksomhed til tilbudsgivning

• Bedste håndværksvirksomhed til planlægning

• Bedste håndværksvirksomhed til at håndtere formidling af opgaver og opsamling af tid og materialer

• Bedste håndværksvirksomhed til at håndtere kvalitetssikring og aflevering af projekt

• Bedste håndværksvirksomhed til økonomisk styring

Messen arrangeres af Dansk Byggeri i tæt samarbejde med IT-rådgivningsfirmaet BASIT og Mester Tidende.

Tilmeld dig messen her

Se program og udstillerliste her

Læsere af Mester Tidendes nyhedsbrev kan deltage i lodtrækningen om 50 gratis billetter til messen.

Mail navn og adresse til red@mestertidende.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094