23948sdkhjf

Tjek stålprodukterne i byggeriet

Arbejdsgiverne har oprettet en liste over CEcertificerede virksomheder vedr. stålprodukter
- Alle stål og aluminiumskomponenter skal nu være CE-mærket. Det gælder eksempelvis spær, søjler, altaner, trapper og rækværk. Stort set alle stålprodukter til byggeri er omfattet.

Det oplyser Jens Krogsgaard, industrikonsulent i Arbejdsgiverne

- Mærkningen giver mere sikkerhed for forbrugeren, men det er ikke alle virksomheder der er blevet certificeret efter ordningen, der trådte i kraft sidste år. Som en hjælp til bl.a. forbrugerne, har Arbejdsgiverne oprettet en liste over CE-certificerede virksomheder. Den er åben for alle og er allerede velbesøgt.

Virksomheder der endnu ikke er blevet CE-certificerede, må se at komme i sving. Og for langt de fleste, er der faktisk en gevinst at hente. Jeg besøger mange virksomheder der fortæller, at de kan se på bundlinjen, at de er blevet CE-certificerede. Det skyldes, at der ganske enkelt bliver begået færre fejl.

For eksempel, at man bruger en opdateret kundespecifikation, eller at fejl fanges tidligt i processen inden materialet sendes videre i produktionen. Med CE-mærkningen har man nu et krav om at følge bestemte rutiner. Det har gjort virksomhederne bedre til at sikre, at materialer og konstruktioner er korrekte, siger Jens Krogsgaard.

- Som forbruger bør man undersøge om en virksomhed er CE-certificeret, før man indgår aftale om at få udført et arbejde. Det giver de virksomheder, som er lidt sene i optrækket et incitament til at komme i gang og sikrer dig en ordentlig kvalitet.

Dog må man også mane til besindighed. Man skal ikke være bekymret, hvis man har købt et produkt, som ikke er CE-mærket. Vi har endnu ikke set et produkt bryde sammen. Kvaliteten fejler ikke noget.

Det er først og fremmest lovgivningen og kravet om fri handel over landegrænser, som kræver en CE-mærkning - men så skader det jo heller ikke at være på den helt sikre side som forbruger, siger Jens Krogsgaard, industrikonsulent i Arbejdsgiverne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093