23948sdkhjf

JFP indfører IT-værktøjer med kærlige puf

Enkle løsninger og kærlige puf har gjort Jørgen Friis Poulsen a/s i Herning til Danmarks mest IT-modne virksomhed i kategorien Aflevering. De nye IT-værktøjer har optimeret processerne, skabt ensartethed og elimineret fejlmuligheder i virksomheden
Entreprenør--og byggevirksomheden Jørgen Friis Poulsen a/s, JFP i Herning har, med stor succes, implementeret IT-værktøjer som betyder, at virksomheden i dag kan kalde sig Danmarks mest IT-modne virksomhed forså vidt angår aflevering, herunder kvalitetssikring og dokumentation.

IT-projektet har været undervejs i knap 3 år og startede bl.a. med en erkendelse af, at kvalitetssikringsarbejdet ofte haltede bagefter. I dag kan KS-registreringerne udfyldes på byggepladsen på smartphonen samtidig med, at der tages billeder til dokumentation . Det hele uploades og gemmes automatisk og virksomheden oplever i dag , at kvalitetssikringen udføres til den aftalte tid og ikke som tidligere lidt på bagkant.

Stor udfordring

De nye IT-værktøjer har optimeret processerne, skabt ensartethed og elemineret fejlmuligheder i virksomheden som ud over en egenproduktion med 20 timelønnede, beskæftiger 40 medarbejdere primært ingeniører, konstruktører, projektledere, byggeteknikere og administrativt personale.

- Det er altid en stor udfordring at skabe forandring. Sådan er det også med implementering af IT-værktøjer. Skal man lykkes, så gælder det derfor mest af alt om at have kollegerne med på ideen, siger virksomhedens kvalitets- og arbejdsmiljøchef Dorte Hartvig.

Hun er ildsjælen bag implementeringen af de IT-værktøjer, som har gjort Jørgen Friis Poulsen a/s til Danmarks mest IT-modne virksomhed.

Det er Mester Tidende og IT-rådgivningsfirmaet BASIS der står bag kåringen.

Skal tage ejerskab

Dorte Hartvig lægger ikke skjul på, at det kræver en god portion tålmodighed af alle parter, at få implementeret effektive IT-værktøjer. Mest fordi man jo har travlt med at drive virksomheden og fordi der arbejdes ud fra en række rutiner og med værktøjer, som hidtil har virket.

- Overordnet set ville det letteste jo være, at man pressede nye arbejdsrutiner og IT-værktøjer ned over organisationen fra den ene dag til den anden. Men det ville aldrig lykkes at få noget effektivt ud af det.

Det handler til gengæld om, at alle tager ejerskab til de nye værktøjer og arbejdsrutiner og også oplever, at de har indflydelse i forbindelse med processen.

Det kræver nogle kærlige puf i den rigtige retning – uden at man dog skal være bange for at tage konflikterne op, når de opstår, siger Dorte Hartvig og tilføjer, at når man har at gøre med folk i byggebranchen, så bliver tingene ofte sagt ligeud.

Det kan være en fordel i forhold til forventningsafstemningen, men også en udfordring!

På spørgsmålet om, hvad der har gjort, at implementeringen af nye IT-værktøjer er lykkedes så godt i virksomheden fremhæver Dorte Hartvig, at det måske mest af alt har været ønsket om at skabe enkle løsninger, som kan forstås og bruges på tværs af virksomheden, samt det faktum, at det er lykkedes at skabe ejerskab til værktøjerne hos medarbejderne.

Mester Tidende har sammen med IT-rådgivningsfirmaet BASIT kåret de fem mest IT-modne små og mellemstore håndværksfirmaer inden for :

• Bedste håndværksvirksomhed til tilbudsgivning

• Bedste håndværksvirksomhed til planlægning

• Bedste håndværksvirksomhed til at håndtere formidling af opgaver og opsamling af tid og materialer

• Bedste håndværksvirksomhed til at håndtere kvalitetssikring og aflevering af projekt

• Bedste håndværksvirksomhed til økonomisk styring

Dorte Hartvig får overrakt prisen på Dansk Byggeris IT-messe som gennemføres den 3. februar i Taastrup og den 4. februar i Aarhus

Messen arrangeres af Dansk Byggeri i tæt samarbejde med IT-rådgivningsfirmaet BASIT og Mester Tidende.

Tilmeld dig messen her

[a href=""]Se program og udstillerliste her[/a]

http://www.basit.dk/media/8776/Program%2...

Læsere af Mester Tidendes nyhedsbrev kan deltage i lodtrækningen om 50 gratis billetter til messen.

Mail navn og adresse til red@mestertidende.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079