23948sdkhjf

Rollemodeller viser håndværksmestre vejen til effektive IT-værktøjer

Mester Tidende har funder Danmarks mest IT-modne håndværksfirmaer. Det er et fællestræk hos rollemodellerne, at implementeringen af IT-værktøjerne har været nøje gennemtænkt og tilrettelagt og at der er brugt rigtig meget tid på at få tingene til at spille
De fem håndværks- og entreprenørfirmaer som har vundet Mester Tidendes konkurrence om at være Danmark mest IT-modne i forhold til tilbudsgivning, planlægning, udførelse, aflevering og administration har det til fælles, at de har investeret i IT-værktøjer, som matcher deres behov. Hverken mere eller mindre.

Det er også et fællestræk, at implementeringen af IT-værktøjerne har været nøje gennemtænkt og tilrettelagt og at der er brugt rigtig meget tid på at få tingene til at spille. Endelig er det også et fællestræk hos de vindende virksomheder, at det IT-værktøj de har anskaffet inden for den kategori de har vundet, passer godt til dem og deres arbejdsprocesser.

Det er også et tydeligt fællestræk hos de vindende virksomheder, at de har formået at motivere medarbejderne til at tage ansvar for implementeringen og brugen af de nye værktøjer.

VINDERNE

De 5 mest IT-modne håndværksvirksomheder er:

Tilbudsgivning: Christoffersen og Knudsens Eftf. ApS, Rødovre

Planlægning: T.S Stilladsmontage, Bjæverskov

Udførelse: Højbjerg VVS, Aarhus

Aflevering: Jørgen Friis Poulsen, Herning

Administration: Tømrermester Mads Stadsgaard, Langå

Priserne sponseres af DeWalt, Makita, Metabo, Milwaukee og Bygma


Omfattende vurdering

I forbindelse med konkurrencen er der taget højde for de nominerede virksomheders kompleksitet, såsom størrelse, faggruppe, antallet af virksomhedernes opgaver, antallet af leverandører og underentreprenører osv. Og virksomhederne er blevet vurderet efter hvor godt IT-værktøjerne står mål med virksomhedernes behov, og hvor godt IT-en er blevet implementeret i virksomheden.

Der er også kigget på om virksomheden har formået at få alle de relevante medarbejdere med på IT-vognen, eller om nogle af medarbejdere fortsat ikke føler sig helt sikre ved de nye IT-tiltag.

Dommerne har også vurderet, hvad virksomhedernes IT-værktøjer betyder for bundlinjen; har virksomhederne fået bedre styr på deres ressourcer og økonomi, har virksomheden vundet flere ordre, eller sikret konkurrencemæssige fordele.

Mester Tidende har gennemført konkurrencen i tæt samarbejde med IT-rådgivningsformaet BASIT samt udviklingscheferne fra to af Danmarks førende brancheorganisationer, Jørn Jensen fra Dansk Byggeri og Steen Hoeck Klausen fra Arbejdsgiverne samt direktøren fra Bygge-og Anlægsdivisionen på Teknologisk Institut Mette Glavind.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095