23948sdkhjf

Installatører forventer nedgang de kommende tre måneder

Efter et travlt efterår har el- og vvs-virksomhederne nu negative forventninger til omsætning og beskæftigelse i de kommende tre måneder, viser tal fra Danmarks Statistik
Fra september til januar er der sket et markant fald i installatørernes forventninger, hvor en forsigtig optimisme i efteråret helt er forsvundet i januar. Den samme tendens kan observeres i de øvrige byggebrancher, fremgår det af byggeriets konjunkturindikatorer fra Danmarks Statistik.

I januar 2015 udtrykker virksomhederne i både el- og vvs-branchen, at de har negative forventninger til omsætningen og beskæftigelsen i de kommende tre måneder. Byggeriets virksomheder er som regel mindre optimistiske i vintermånederne, og BoligJobordningens ophør har en negativ effekt på branchernes omsætning og beskæftigelse.

Det oplyser brancheforeningen TEKNIQ.

Vvs-virksomhederne har oplevet en hård opbremsning fra septembers optimisme til en slukøret stemning, som har bidt sig fast i december og januar.

Selvom elbranchen i januar var den mindst pessimistiske af alle byggeriets brancher, er der i elbranchen tale om et vedholdende forventningsfald med nu negative forventninger til de kommende tre måneder.

Elvirksomhederne adskiller sig fra de øvrige byggebrancher ved at have en større andel af branchens omsætning fra ikke-byggerelaterede områder som f.eks. service i industrien, og branchen er mindre afhængig af byggeaktiviteten.

Vvs-virksomhederne har en større andel af omsætningen fra det private boligmarked og er mere påvirket af BoligJobordningen, hvor der var en slutspurt af renoveringsopgaver inden årsskiftet og færre opgaver efter årsskiftet. Branchens små og mellemstore virksomheder har særligt mærket BoligJobordningen.

Alt i alt viser Danmarks Statistiks konjunkturbarometer, at installationsbranchen ikke oplever generelle flaskehalse

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095