23948sdkhjf

Håndværksmestre: For dyrt at have lærlinge

Hvis mester skal fakturere timeprisen for en lærling, så han er omkostningsneutral, så nærmer det sig prisen for en svend. Mestrene vil have praktikpræmien genindført
- Vi vil meget gerne have lærlinge. Men det er simpelthen blevet alt for dyrt. Sådan lyder det fra en række håndværksmestre, som Mester Tidende har talt med.

Mester Tidende har sammen med medindehaver af tømrerfirmaet Adamsen A/S i Havnelev ved Rødvig på Stevns, Niels Freitag, beregnet, at man som mester skal fakturere kunder for en lærlinge-timepris på 214,-. kr. eks. moms, hvis man skal have alle udgifter til lærlingen dækket henover lærlingeforløbet – herunder også skoleperioden. Hvis man trækker skoleperioden fra, skal der faktureres ca. 154,- for lærlingen i timen for at holde ham udgiftsneutral i praktikspladsperioden

- Udgiften er endda højere, fordi der er mange timer, man ikke kan fakturere. Det kan f.eks. være timer, hvor lærlingen øver sig og skal lære, siger direktør Carsten Knudsen, Tømrer- og Snedkerfirmaet Carsten Knudsen A/S i Ringe på Fyn.

Carsten Knudsen, der er lokalforeningsformand for Dansk Byggeri på Sydfyn mener, at praktikpræmien bør genindføres, så det bliver omkostningsneutralt at have lærlinge.

Han bakkes op af afdelingschef i Dansk Byggeri, Louise Pihl:

- Praktikpræmien har holdt hånden under uddannelsen af lærlinge, hvor det kan være svært for små og mellemstore virksomheder at planlægge mere end 3 måneder frem. Vi mener, at praktikpræmien skal genindføres enten som praktikpræmie eller som en form for oplæringstilskud, siger Louise Pihl.

Læs hele historien i Mester Tidende (kræver abonnement)
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109