23948sdkhjf

Sporings-chip i undertaget

Icopal leverer undertage med indbygget RFID-chip, så alle data om det konkrete undertag altid vil være tilgængelig – både når det gælder tyveri og tæthed
I bestræbelserne på at sikre kvaliteten af de undertage, der anvendes på danske byggeprojekter, har Icopal nu indbygget sporingschips i undertaget. Det gør det nemmere at afgøre eventuelle tvister og uenigheder i fremtiden. Og det er muligt at få adgang til alle informationer om undertaget uden at beskadige materialerne i tagkonstruktionen.

- Når vi lancerer vores danskproducerede undertage med RFID-chip, så hænger det sammen med vores garantier på undertage. Vi står 100 pct. inde for vores undertagsprodukter, og vi vil gerne tage ansvar for at løfte kvaliteten, hvilket en indbygget sporingschip i undertaget er et direkte bevis for – det giver tryghed ud i fremtiden, udtaler produktchef i Icopal Danmark, Jacob Friderichsen.

Samtidig er det blevet enkelt at opklare tilfælde af tyveri fra byggepladser, da oplysninger om produktion, levering og projekt er indbygget i produktet.

Det forkerte sted at spare

Teknisk chef i Byggeskadefonden, Jens Dons, mener, at bygherrer i dag er blevet mere bevidste om undertagets betydning, hvilket han bl.a. tilskriver indførelsen af den uvildige klassifikation af undertage – DUKO-ordningen – som har givet overblik over undertagsmarkedet.

- Der er bestemt sket en positiv udvikling, som hænger sammen med, at hvis man vælger et klassificeret undertag, så er man på sikker grund – dog kan udførelsessvigt fortsat medføre skade på undertaget. Vi oplever dog stadig, at når der skal ske en besparelse på et byggeprojekt, så er undertaget desværre ofte det sted, hvor man vælger at sænke kvalitetsniveauet en anelse, udtaler Jens Dons og fortsætter:

- Samtidig er der hele levetidsproblematikken, og det er et valg, som hver enkelt bygningsejer må tage med sig selv: Hvor lang en levetid skal taget som helhed have?

Det er således altid en god ide at se på sammenhængen mellem tagmaterialets levetid og undertagets levetid – den parallelle levetid – og Jacob Friderichsen opfordrer til at overveje det logiske i at spare hvad, der svarer til én procent af udgifterne på et tagprojekt, hvor man efterfølgende ikke har garanti og måske kan se frem til flere vedligeholdelsesomkostninger.

- Ofte er det et spørgsmål om en ekstra udgift på et par tusinde kroner ud af en 3-400.000 kroners tagrenovering, og når man tager de økonomiske konsekvenser ved et utæt undertag med i sine betragtninger, så er det absolut det forkerte sted at spare. Der er rigtig mange faldgruber ved at vælge den billige løsning, og her giver det stor tryghed for husejeren, at undertaget kommer fra en stærk virksomhed med høje kvalitetskrav, siger Jacob Friderichsen.

Udviklet i Danmark til danske forhold

Icopal har lang tradition for at skabe produkter, som det er nemt for håndværkeren at montere. Til sammen dækker tagproducenten alle behov for en effektiv undertagsløsning inklusive alt tilbehør, og da alle enkeltdele er nøje afstemt, er man sikret høj kvalitet i hele undertagsløsningen.

Alle Icopals undertage med RFID-chip og hele tilbehørsprogrammet er egenproduceret i Danmark, og den nærhed giver ifølge Jacob Friderichsen en stor fleksibilitet, da man kan reagere hurtigt på markedets ønsker eller danske lovændringer.

- Vi har lang tradition for at udvikle byggeprodukter til det danske klima og lovgivning, og da der eksempelvis i 2013 kom en ny anvisning fra Branchearbejdsmiljørådet for Bygge & Anlæg, hvor man af sikkerhedsmæssige hensyn anviser vandret montage af undertage af banevarer, så er det nemt for os at tilpasse os og producere undertage med selvklæbende overlæg.

Icopal afholder løbende kursusdage for udførende, hvor man instruerer i montage samt styrkerne ved det enkelte Icopal undertag.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078