23948sdkhjf

Husk at melde dig til det nye Ejerregister

Hvis du vil undgå en rykker og i sidste ende måske også en anseelig bøde, skal du snart sørge for, at du får registreret de væsentligste ejerforhold i din virksomhed i det nye Ejerregister
- Sidste frist for at registrere sig i det nye Ejerregister er 15. juni i år, hvor registret bliver åbent for offentligheden. Det nye Ejerregister, som ikke må forveksles med ejerbogen, er resultatet af den selskabslov, der blev vedtaget helt tilbage i maj 2009, hvor det blev besluttet at skabe større åbenhed om virksomhederne, oplyser afdelingschef i Håndværksrådet, Frank Korsholm.

Det betyder, at i alt ca. 245.000 virksomheder nu skal registrere deres "betydelige ejere" hos Erhvervsstyrelsen. Foreløbig er det kun ca. 15.000 virksomheder, der har registreret sig.

Virksomhederne, der skal registrere sig, er aktieselskaber, anpartsselskaber, iværksætterselskaber og partnerselskaber.

Bødestraf

- Det er virksomheden, der har pligten til at foretage registreringen, og registreringen sker på baggrund af meddelelser til virksomheden fra de relevante ejere. Formålet er at øge gennemsigtigheden omkring ejerforholdene i danske virksomheder, forklarer Frank Korsholm

- Virksomhederne kan straffes for overtrædelse. Erhvervsstyrelsen har endnu ikke lagt proceduren fast for overtrædelse, men i sidste ende kan manglende registrering føre til politisager og altså bødeforlæg. Man skal også huske, at registrering skal foretages, selv om virksomheden ikke har nogen "betydelige ejere, siger Frank Korsholm.

tøtte

Registreringen til det nye Ejerregister sker på Virk.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078